Dacă tot o să veniţi la mare, în pauzele de bere, plaja, dat cu banana si hidrobicicleta sau arătat banana pe ici şi colo, de ce nu aţi pescui puţin? Marea e MARE, e plină de peşte şi orice nepriceput poate prinde ceva, deci şi voi.
Cu ce să incepi? Simplu.

Cu cumpăratul unei undiţe.
Sfatul specialistului este să nu te duci în magazine gen Selgros, Carrefour sau Real în căutarea acestor scule. Sunt proaste şi extrem de scumpe, iar pentru ce aveţi voi nevoie, nu merita să dai 50 de lei pe un băţ.
Aşa că mergeţi in Doraly Mall, pe şoseaua Mangaliei, pe dreapta după pod. E un magazin micuţ cu produse de pescuit, la parter, foarte ieftine şi foarte bune. Eu am lansetele de 2 ani şi in afară de faptul că am trântit grătarul pe o mulinetă în portbagaj la Nova şi am făcut-o praf, în rest sunt în perfectă stare de funcţionare.

Aţi fi tentaţi să incepeţi cu un băţ simplu de undiţă. Nu vă recomand, apa la mare e mult mai adâncă decât în bălţile din jurul Bucureştiului şi, când îi veţi vedea pe profesionişti, printre care şi al dumneavoastră, subsemnatul, cum se urcă pe digul exterior şi prind hanuşi, o să vă cam ofticaţi, pentru că nu prea există undiţe care să ajungă pe fundul mării.

Deci, alegerea logică e o lansetă. De preferat să alegeţi una din două bucăţi, din fibră de sticlă. Sunt mai rezistente, nu se rup, nu ruginesc, uşor de demontat, uşor de montat. Shimano e marca mea preferată, o gasiţi la 17 lei în magazinul mai sus menţionat.
După aceea o mulinetă. Vânzătorii sau prietenii o să vă explice pe un ton extrem de doct cum că, cu cât are mai mulţi rulmenţi, cu atât e mai bună mulineta. Desigur, fără să aibe nici cea mai vagă idee de ce.

Mulineta, cu câţi are mai mulţi rulmenţi, cu atât mai usor permite extragerea peştelui din apă. Adică se formează un sistem de scripeţi. Cu câţi ai mai mulţi scripeţi în reţea, cu atât mai uşor merge. Deci, la prima vedere ar avea dreptate.
NUMAI ÎNTR-UN PICIOR. Pentru că cel mai mare guvid pe care îl veţi prinde în viaţa voastra nu va depăşi în greutate 200 de grame. Şi atunci, ce naiba să faci cu o mulinetă cu 8 rulmenţi, când tu pescuieşti guvizi?

Continuăm data viitoare cu gute, monturi şi alt jucărele.