Una din problemele morale apărute în ultimii ani este cea a influencerilor de carton de pe instagram și mai știu eu ce alte aplicații de succes. Cei ce trăiesc acele vieți glam și care toarnă acru în sufletele celor ce îi urmăresc.
De fapt, problema asta e mai veche, cel puțin în cadrul societăților semicivilizate de după anii 80. Pentru că nu mai era social acceptabil să arăți că ești mai șmecher, decât vecinul, sfărâmându-i capul și violându-i femeia, oamenii au trebui să inventeze alte metode de a-și demonstra superioritatea în fața tuturor. O mașină mai șmecheră, o casă mai mare, o femeie mai tânără, un job mai bun, chestii de astea de bun gust.

Și nu ar fi fost nicio problemă, dacă rămânea la nivelul de masochism voyeuristic. Problema a apărut când, după stabilirea acestui gen de comportament, societatea a început să îl privească că pe un must have. Viața nu mai e completă dacă nu ai o facultate bună, dacă nu ai un job bun, dacă nu ai casa ta, neapărat mare și frumoasă și cu o nevastă grasă. Tot timpul trebuie să atingi un standard, ai nevoie de un copil, ba nu, ai nevoie de doi, ca să nu se plictisească, trebuie să te îmbraci nuștiucum până la o vârstă, după care trebuie să adopți culori maro și cenușiu, ca să arăți că te îndrepți spre moarte și ți-ai acceptat soarta.

E greu, să știți, să te smulgi din viața trăită pentru cei din jur, pentru familie, mai ales sau pentru vecini. Trust me, i was there. E greu să nu mai trăiești la nivel comparativ cu cel mai de succes băiat de pe strada ta. Dar știți ce rewarding este să te trezești dimineața și să nu îți pese?

Încetați să trăiți cum vor alții. Nu aveți decât o singură viață. Trăiți așa cum vă place vouă. Așa cum vă simțiți fericiți. Fericirea înseamnă, pentru voi, să mănânci o șaorma, mort de beat, la 4 dimineața, rezemând un zid? Excelent, faceți asta, pentru că e viața voastră.
Be happy.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.