A trecut deja o săptămână de când m-am declarat părinte responsabil și am început să mă joc cu aplicația Magic Desktop, pe care poți să o descarci gratis de aici. Am mai săpat un pic prin soft și am dat peste o facilitate mișto:

Kid’s E-mail

Când accesezi netul, copil fiind, cel mai expus ești prin căsuța de e-mail, pentru că ăla este locul unde poți să primești tot felul de cereri.

De exemplu, să îți dai numele și adresa exactă de acasa, numărul de telefon sau alte detalii, sub pretextul că ai câștigat nu știu ce loterie spaniolă sau africană. Sau să te cheme vreun ciudat la întâlniri importante.

Sau mai știu eu ce grozăvii.

Ei, Magic Desktop are funcția asta prin care niciun mesaj nu trece de filtrul și aprobarea părintească. Așa că dacă vreun prieten îi trimite ceva linkuri virusate sau pr0n, ele se opresc în moderare, cumva ca și comentariile de pe blog.

Apoi eu decid ce trece mai departe și ce nu. Partea tare e că nu trebuie să fac asta tot timpul, dacă, de exemplu, vin mesaje de la educatoare sau de la rude în care am încredere – există o listă de emailuri aprobate(pe care n-aș face-o prea extinsă), pe care nu trebuie să le verifici tot timpul.

Așa am împușcat două rațe dintr-un foc: verific și cu cine corespondează copilul și scap și de curățatul SPAM-ului sau de devirusat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.