Ştiţi că pe foursquare se dau check-inuri la greu, nu? Ceva de genul circa 400 000 (sursa: facebrands.ro). Oamenii semnalizează non stop că se află la adresa cutare, unde iau masa, sau la adresa cutare, unde joacă tenis sau plănuiesc fabricarea unei bombe nucleare. Iar asta o fac de bună voie şi din proprie iniţiativă.

În schimb, aceeaşi oameni protestează cu foc împotriva colectării datelor personale de către telefoane. Cum, celulele telefoanelor mobile reţin unde am fost, pe cine am sunat şi când? Păi e outrageous, bre! Este o violare a intimităţii mele inviolabile.

Meh, în cipa în care v-aţi pus prima poză pe haicinci, anonimitatea şi intimitatea voastră s-a dus pe copcă. Odată cu primul vostru CV urcat pe ejobs, datele voastre personale au fost vândute la terţe părţi, de câteva mii de ori. Cu primul cont de facebook, deja SRI-ul vă ştie absolut toate datele personale.

Aşa că hai puţin să nu mai aberăm despre privacy şi alte de-astea, când noi avem numarul de telefon pus pe facebook. Da, şi eu sunt împotriva colectării datelor, dar eu măcar îmi asum faptul că odată ce sunt pe internet, chestia cu anonimitatea nu mai e posibilă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.