incredere

Glumesc, aia cu Victor Ponta e pusă la sanchi, de fapt e vorba de Mihai Sturzu.
Bine, serios vorbind acum.

De fiecare dată când se face o verificare a încrederii populației, pe primele locuri sunt biserica și armata. Pentru că se știe, armata română…

Serios vorbind, ca român, de ce ai declara că ai încredere în armată? Care sunt realizările mari ale armatei? Cronologic vorbind, armata a împușcat români la greu la revoluție, a intrat cu TAB-urile în carne vie la Universitate, până când și-au dat seama că e groasă și generalii su decretat că sunt de partea poporului.

După aceea, în evenimentele pentru care e acum acuzat Iliescu, și-au pus la dispoziție cazărmile drept lagăre pentru cei arestați de mineri. Ba chiar i-au și bătut discret și fără martori. Doar e unitate militară, iar mărturiile celor bătuți nu sunt neapărat credibile.

Ulterior, trupele ministerului de internet, care sunt antrenate față de trupeții de la infanterie, s-au făcut de rahat la Costești și alte locuri de tristă amintire, în fața minerilor, luând fizic bătaie și fiind puși pe fugă de niște unii cu bâte. No joke, știu că au trecut mulți ani, dar poate mai găsiți pe net imagini despre cum alergau ai noștri ca brazii, cu minerii pe urma lor.

Alte fapte de vitejie?
Păi, cam niciuna. Armata română nu e antrenată și nu are dotări. În teatrele de luptă, soldații români sunt folosiți la pază și patrulare. Din când în când, câte unul moare, pentru că în patrulare folosesc aceleași tab-uri vechi de 50 de ani, fără protecție, fără nimic. În rest, nimic, pentru că nu ai cu cine.

Și atunci, de ce are populația încredere în armată? În cazul unui conflict, armata română nu există. Fizic, ca forță, nu există. Armata română este o gașcă foarte mare de generali gușați, precum Oprea, Ilie Năstase sau Iordănescu, care nu au văzut în viața lor o unitate militară pe interior, care nu au nici o idee de tactică, strategie și alte chestii care, în teorie, ar fi necesare la război.

Ah, e posibil să aibă încredere pentru că se gândesc că, în cazul unui conflict, armata ne salvează. Care armată? Forțele terestre sunt vax albina gloria pasta. Tot rezerviștii vor fi baza, adică cei care acum au mare încredere în cei ce îi vor recruta, mai mult sau mai puțin cu forța. După închiderea granițelor.

Și nu, nu se va schimba nimic, cât timp un soldat angajat are salariul de 1400 lei. Pentru că, pe banii ăștia, acolo se duc ratații, cei care pur și simplu nu au altă șansă în viață și se gândesc că armata e un serviciu sigur, pe viață. Cât de lungă e viața, rămâne de văzut.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.