Dintr-o dată s-a trezit poporul să arate cu degetul gropile nesemnalizate de pe străzi. Pentru că a murit polițistul care îi deschidea coloana ilegală generalului de mucava, securistul Oprea. În paranteză fie spus, e bine când suntem polițiști și avem privilegii. E bine când pornim girofarul ca să trecem intersecția. E bine să avem oole mari că suntem în garda lui Oprea. E nasol când murim. Ce să zic, așa e când ai ghinion.

De altceva însă vreau să zic. Am avut un prieten care a murit pe șoseaua spre Călărași. Idioții de la drumuri au săpat asfatul și au lăsat carotajele deschise, adânci de câteva zeci de centimetri. Fără nici un fel de semnalizare. A venit cu 90, a intrat în groapă, din groapă în copac și cam aia a fost.

Știți cine s-a sesizat și alarmat? Exact. Nimeni. Nevastă-sa a fost plimbată pe drumuri, nimeni nu își asuma responsabilitatea și pur și simplu nu avea pe cine să reclame. Dosarul s-a închis cu vina lui, că nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Mortul e vinovat. Un copil a rămas fără tată și cam aia a fost. Și el, ca și polițistul, avea sub 30 de ani.

La noi se face scandal doar când cineva important o pățește. Ok, polițistul e neimportant, dar acum lupta e pe securistul Oprea. Prin urmare, toate armele ies la iveală. Așa ajungi, fără să vrei, să te bucuri când mai moare un polițist sau un copil de demnitar, pentru că știi sigur că lucrurile se vor rezolva.

Ca idee, o groapă identică cu cea în care a murit polițistul este pe Basarabia, între Dudești Pantelimon și Morarilor. Era să intru cu viteză în ea ca un erou, pentru că pur și simplu semnalizarea e un rest de panglică galbenă, care atârnă într-un colț. Și e o groapă cât un camion, nu glumă. Probabil și ea va fi astupată rapid, ca cea în care a murit polițistul.

Nimeni nu va fi tras la răspundere, nimeni nu va păți nimic. Lasă, că e bine. Polițistul nu avea voie cu moto la sub 10 grade, pe ploaie, că e acvaplanare, zice șeful lui. Pentru că, normal, când primești ordin să ieși cu moto în stradă, tu, un polițist, poți să zici Dar stai, nu se poate, să vă explic ce e acvaplanarea.

oprea-general

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.