Originalul AICI

Minutul și scorul
09.03.2022 / 09:00
🪖Ucrainenii rezistă pe poziții în preajma Kievului, au respins o ofensivă minoră rusească în cursul nopții. Odesa nu a fost atacată, Nikolaevul este tot în mâinile ucrainenilor. La fel si Harkovul.
🪖Rușii spun că astăzi la 10:00, ora locală, vor înceta focul pentru a putea permite evacuarea civililor din Kiev, Chernihiv, Sumi, Mariupol și Harkov. Ieri culoarul umanitar din Sumi a funcționat. Din păcate nu și cel din Mariupol.
🪖Din Sumi au plecat în ultimele 24 de ore spre Poltava și mai departe spre Liov peste 5000 de oameni și 1000 de autovehicule.
🪖Japonia va trimite echipament militar defensiv pentru prima dată de după cel de-al doilea război mondial. Câteva mii de veste antiglonț au fost trimise ieri în Ucraina. Va trimite si ajutor medical.
🪖Coca-Cola a înfrânt eroic în Rusia. A anunțat că se va retrage de pe această piață. Pepsi și Starbucks vor face același lucru.
🪖Marea Britanie a spus că dacă avioanele rusești intră în spațiul ei aerian este ”criminal offence” – adică piloții intră la mititica.
🪖L’Oreal trage obloanele în Rusia. Închide reprezentața si magazinele.
🪖Unilever este prima mare corporație europeană care oprește comerțul cu Rusia.
🪖Danone vinde eroic – să știți că sunt iaurturi românești mult mai bune decât bifidusurile ăstora. 😃
🪖Statele Unite suplimentează numărul de instalații Patriot din Polonia.
Agenția Internațională pentru Energie Atomică, prin vocea președintelui Grossi și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța sitului atomic de la Cernobîl. Același schimb de oamneni este prins captiv în centrală de 13 zile. Dacă oamenii aia mor, atunci asta este crimă cu premeditare – părerea mea.
🪖Fitch, agenția financiară, a declasificat Rusia de la ”B” la ”C” și susțin la rândul lor că intrarea Rusiei în incapacitate de plată este iminentă.
🪖Corespondenții postului german Deutsche Welle s-au mutat din Rusia în Lituania după ce le-au fost anulate acreditările de presă și, implicit, biroul de la Moscova a fost închis.
🪖Venezuela devine din ce în ce mai cooperantă cu Statele Unite. Ieri a eliberat doi americani din închisoare și ar fi dispusă să pună umărul la stabilizarea pieței petrolului.
🪖 Xi Jinping, președintele chinez, a spus că este dureros pentru el să vadă cum războiul a izbucnit din nou în Europa. Nu a specificat și unde il doare. Taiwan, do you copy?
🪖Federația Rusă va limita plățile externe în dolari și se va orienta spre monede ”estice”.
🪖Prețul celor mai multe metale a explodat pe bursa de la Londra.
🪖În prima zi de război, un petrolier sub pavilion moldovenesc a fost lovit de o rachetă a rușilor. Acesta fumegă și astăzi, în derivă, pe Marea Neagră…
La noi:
🇷🇴 În urma controalelor făcute de IGSU la adăposturile antiaeriene din București s-a constata că borcanele cu murături și anvelopele de vară sunt în siguranță. Restul nu.
🇷🇴 În vama Isaccea, în ciuda unui frig patrunzător, voluntarii sunt în continuare la posturi. Transporturi cu ajutoare sosesc în fiecare zi, iar unele dintre ele sunt transferate peste graniță în Ucraina.
🇷🇴 La Gara de Nord voluntarii preiau din cele două trenuri deja simbol: cele de Suceava și Galați, refugiații și îi distribuie în București. RATB-ul s-a implicat și pune la dispoziție autobuze la Gara de Nord pentru a p
🇷🇴 Pârtieeee!! Kamala Harris vine vineri la Cotroceni.
🇷🇴 MAE recomandă cetățenilor români să plece degrabă din Belarus.
Nu se confirmă
❌Migurile 29 poloneze NU au ajuns la baza militara de la Rammstein. Polonia este gata să le trimită, însă Statele Unite au respins oferta polonezilor.
❌Ria Novosti spune că președintele Zelenski ar fi fugit din Kiev la Brașov. Alt schior.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.