Campionatul rromanesc de fotbal si-a dat aseara masura propriei valori. Rezultatul a 15 ani de munca neintrerupta a conducatorilor din divizia A, sau cum ii mai spune acum, s-a vazut. Echipele rromanesti au luptat pana la sacrificiul suprem, adica in unele momente chiar au alergat. Desigur, nu foarte foarte tare, pentru ca vedeta adevarata isi arata valoarea in jocul de glezna, nu in fuga lui Banel.

Dinamo a transat rapid jocul, luand 2 goluri imediat si unul putin mai incolo.
Din pacate, nu ai ce sa le ceri. O echipa condusa de 356456456 de actionari, care toti au idei inteligente, culminand cu tovarul Borcea, acest Gigi Becali al oamenilor cu epoleti si cashkete. Nume ca Gigi Netoiu, Vasile Turcu, oameni cu greutate in domenii oarecum paralele cu legea, spun totul despre ce este in fostul club etalon al rromaniei, clubul care alaturi de Steaua, a definit notiunea de derby.

Steaua s-a dus la turcaleti hotarata sa nu le faca nici o problema. Alergau ai nostri calmi, relaxati, gandindu-se probabil la partida de shopping de dupa meci, ca la Istanbul are haur ieftin. Singurii care nu realizau ca joaca in alta piesa erau Banel si Kapetanos, care saracii alergau, incercau, chiar au dat si un gol la un moment dat, de se uita saracu Volkan in gol, lejer pierdut, aducandu-mi aminte de bancul ala in care Van der Saar juca singur cu echipa rromaniei si a terminat 1-1 pentru ca la un moment dat s-a dus la buda.
Despre atmosfera de la Steaua nici macar nu vrea sau nici nu trebuie sa vorbesc. Totul poate fi rezumat intr-un singur cuvant. BECALI. Cea mai crunta pedeapsa, cel mai rau lucru care s-a putut intampla stelei, s-a intamplat. Ciobanul distruge in continuare si se poate lauda cu performanta de a ma scarbi de Steaua, echipa cu care tin de cand aveam 3 ani. 32 de ani de fanatism duse pe apa sambetei.

Timisoara. Ce te poti astepta de la fosta AEK? Timisorenii se bat cu caramida in piept, cu palmaresul si culorile clubului, nerealizand de fapt ca asta este fosta echipa a lui Toni Dobos, mutata la Timisoara pe banii grasunului Marian Iancu, cel ce cunoaste subsolurile aresturilor de la politie mai bine decat propriul subsol de la apartament, iar adevarata Timisoara se zbate prin mocirlele diviziilor inferioara, fiind cumparata de un afacerist italian, care a pus-o pe butuci. Dar nu-i asa, avem echipa, avem valoare, Timisoara-i cea mai tare. S-a vazu aseara cat de tare. Erau ca niste ninja. Ninja beti morti.

Clujul, echipa rromaneasca alcatuita din portughezi. La un moment dat, anul trecut sau acum 2 ani, aveau 10 jucatori straini in echipa. Nu care ar fi ceva rau, dar asta denota ca nu intereseaza pe nimeni de acolo performanta facuta in timp, cresterea unei pepiniere proprii de juniori, care sa creasca si sa adauge valoare echipei in ani, ci de fapt interesul este un tun rapid si acumularea de ceva sume din marea placinta numita UEFA. Dupa cum se vede, tunul s-a cam rasuflat, jucatorii de mana a 15 a adusi de la echipe obscure, dar cu nume straine, nu fac fata nicaieri, in nici un joc. A, fac fata in divizia A, dar acolo nu e fotbal, ci bairamul lui Mitica, GIGI, Mircea si alti corifei.

Am lasat-o la urma pe Unirea. Mai tineti minte cand juca Dan Petrescu la Chelsea? Fara urma de vedetisme, cu un bun simt extraordinar si o liniste interioara care isi punea amprenta si asupra coechipierilor.
Ei, fostul jucator al Chelsei s-a transformat in antrenorul de azi, care nu are aere, nu are vedete, nici in cap nici in echipa. In schimb, o trupa de no-name-uri s-a coagulat in probabil cea mai buna echipa din rromania, singura care misca ceva in orice competitie ar juca. Si da, chiar daca ar pierde, nu mi-ar fi rusine si m-as ridica in picioare sa ii aplaud la scena deschisa. Pentru ca oamenii chiar lupta pe teren din primul pana in ultimul minut. Alearga, se sustin unul pe celalalt, si ce e CEL MAI IMPORTANT, nu au mentalitatea aceea cretina rromaneasca, in care daca dam un gol ne bagam cu curul in poarta.

Si cam asta a fost seara rromaneasca. Un succes fenomenal, care are la baza niste oameni esentiali. Mitica Dragomir, eternul conducator al Ligii Profesioniste de Fotbal din rromania. Patronul tuturor mismasurilor care se fac in fotbal, de la fushereli cu televiziuni pana la rezultate controversate.
Mircea Sandu, eternul conducator, cel ce a condus cu tupeu tot ce a insemnat cooperativa, acel organism care superviza scorurile si banii rezultati din manarelile de etapa.
Ionut Lupescu, cel ce a fost privit ca un salvator, ca sangele proaspat ce va revitaliza fotbalul rromanesc si de fapt a ajuns o cangrena a lui.
Prunea, deja acuzat de acte infractionale.
Iar lista poate continua.

Hai Steaua!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.