E prima dată când îmi pare rău că am ratat un eveniment, altfel sunt mulțumit cu recordul de peste cinci concerte și festivaluri la care am fost vreodată. Am aflat că au concert aici când am văzut artificii pe geam, deci un pic prea târziu.

Sunt mare fan Rammstein din două motive:

  1. pentru că e cea mai bună cale de a observa francezi glăsuind de bună voie în germană, și asta fără să dureze 45 de zile
  2. pentru că fac chestii cu flăcări pe scenă și nu te plictisești

Ca să înțelegi fenomenul îți trebuie doar germană la nivel A1 spre A2, apoi ești liber să sapi după înțelesuri ascunse în toate cele șapte propoziții din fiecare melodie Rammstein. Alternativ, poți să deduci din clipuri că temele abordate includ sex, viol, incest, genocid, suicid, droguri și alte chestii obscure, combinate în mod artistic ca să iasă ceva cât de cât șocant.

Trupele de genul ăsta organizează din când în când niște mese rotunde, la care fanele discută versuri, momente din concert și lucruri legate de trecut, prezent și perspective afterpartyuri absolut degenerate. Știind asta, ca femeie, vrei musai să-ți cunoști idolii – întotdeauna o idee foarte bună, susțin. Faci tot ce poți să ajungi la această petrecere unde sunt invitate doar femei, dar nu orice femei, ci femei sub o anumită vârstă, exact cum îi plac solistului. Singura concluzie pe care o tragi din toate observațiile de mai sus e că ești tipul lui Till Lindemann, ceea ce e foarte mișto. Nimic altceva.

Cu toată dragostea, Till Lindemann nu pare genul de bărbat care să se plimbe cu tine de mână prin parc și să-ți pună floricele-n păr abia la a patra întâlnire. Pare mai mult genul care sparge chestii pe cox și alcool, se odihește puțin și bombardează ce apucă, fără amabilități. Nu știu, așa mi se pare mie. Revenind.

Ajungi acolo și ți se spune că nu intri cu telefonul, din motive. Îl lași fără nicio străbatere și te apuci să bei și să bagi d-alea grele, la recomandarea organizatorilor (care poate ți-au pregătit și un shot special, pentru că îi onorezi cu prezența).


Pentru fiecare doamnă care nu vede nicio problemă cu a se pune în situația de mai sus există cel puțin sute care îi aplaudă alegerile. E o buclă foarte dăunătoare care alimentează narcisismul ăla fără nicio limită, o buclă care te face să crezi că ești personajul principal în orice situație. Practic, ajungi să crezi că nu există ca tu să greșești, există doar bărbați care vor să-ți facă rău. Așa arunci la gunoi orice instinct de conservare și ignori miriada de stegulețe roșii care-ți spun că nu ai ce căuta acolo dacă ai un strop de demnitate și ții la siguranța ta.

După ce te lovește realitatea, oare nu ar fi mai sănătos să spunem toată povestea, incluzând și MULTELE decizii absolut idioate care te-au adus în situația respectivă? Fără termeni inventați, reformulări și alte metode de a cosmetiza faptul că ai făcut ceva evident cretin.

De exemplu, această Amber Heard versiunea goth s-a dus la afterparty Rammstein la fel cum s-a dus vânătorul în pădure. Nici ea nu mai știe ce-a mințit ce s-a întâmplat acolo, dar e bine că lumea îi aplaudă curajul, și în scris, dar și cu cardul:

Poliția ar investiga, dar nu are ce, fiindcă și povestea se schimbă de la o postare la alta. Până la urmă s-a ajuns la asta:

Nu-i nimic, banii s-au adunat. Austriacul cherestegiu din mine ar zice că e un moment bun să dispari, să te feliciți pentru cele 15 minute de faimă și să speri că rămâi cu ceva după ce pleacă toți avocații.

Cea mai mare greșeală. Aici trebuie musai plusat cu un cont de OnlyFans și/ sau o carieră de speaker, prin care să storci și mai mulți bani de la oameni vulnerabili, care vor să audă că sunt invincibili chiar dacă vâră furculița-n toaster la orice pas.

(Cotele de narcisim: 10 miliarde. Bonus: are tatuaj cu Awake & Unafraid.)


Din coincidență, sunt înconjurat de femei care au pățit chestii nașpa, ziua, fără să se supună vreunui proces de selecție, fără niciun fel de băgat bățul prin gard.

Aparent, într-o capitală europeană, Paris de exemplu, e imposibil să te plimbi singură și să nu vii tremurând de nervi la hotel pentru că trei inși au pus mâna pe tine și/ sau ți-au blocat calea.

Parcă se simte nevoia de a muta lumina pe oamenii care sunt în stare să facă ceva în viață, orice altceva ce nu include escrocherii și diverse forme de prostituție. Din câte văd și aud, pare că nu doar bărbații s-au săturat.

Închei cu părerea Iuliei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.