police-state

Parlamentul României a adoptat legea care stabileşte ca forţele de ordine să fie scutite de răspundere penală atunci când vor trage focuri de armă în infractori.
Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale în cazul uzului de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege.

În sfârșit ceva bune, ceva ce trebuia făcut demult, ceva care dacă ar fi exista, ar fi scutit multă lume de multe probleme. Polițiști alergați de țigani, polițiști luați pe capota mașinii de tarfe ale potentaților zilei, lucruri care ar fi putut fi evitate, dacă polițiștilor nu le-ar fi fost frică să scoată arma din toc. Pentru că, conform legii, dacă tragi un foc de armă cu glonț, se deschide dosar de cercetare penală. PUNCT. Despre orice ar fi fost vorba.

O chestie bună. Să sperăm că o vom vedea pusă în practică cât mai curând.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.