Inițial, nu am vrut să scriu chestia asta, mi s-a părut că m-aș plânge că vai, sunt persecutat și nu asta a fost intenția mea. Am greșit, plătesc, de poimâine sunt pieton.

Dar am realizat că poate încă sunt inocenți care nu știu de metoda asta a poliției rutiere.
Metoda e simplă. Pe serpentinele alea de după Râmnic, o mașină de poliție, fără însemne, de preferință un golf verde, condusă de un capdecretă, tot fără însemne, se instalează în fața coloanei și merge o perioadă.

După care, când ajunge pe un segment cu linie continuă, frânează încet, dar sigur, până la viteză gen 20-30 kmph,filmând tot ce se întâmplă în spate. Fraierii care zic dă-l în mă-sa, e pădure și e dement, după care depășesc și pleacă, sunt arși.

Pentru că 2 km mai încolo, la primul sat, așteaptă un alt golf, de data asta argintiu, cu un capdecretă semnalizat corespunzător, care te trage pe dreapta și te pune să îl aștepți pe colegul cu filmarea. Care vine, ia geaca de polițist pe el, îndeasă cașcheta pe ochi si gata treaba.

Nu am nimic de comentat, e ok, am greșit.
Dar poliția trebuie să aibă rol preventiv în trafic. În nici un caz să provoace șoferii în a încălca legea. Dar dacă în depășirea provocată de polițist provocam la rândul meu un accident? Mai era justificată acțiunea?

În fine, ideea e simplă. Dacă cumva, pe drum cu linie continuă, vedeți vreun tip că frânează și merge nefiresc de încet, lăsați-o moale, că e posibil să vă donați permisul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.