Bănuiesc că ați văzut, cu toții, micul diferend de opinie din Pantelimon, bazat pe înțelegerea hermeneuticii heideggeriene în eposul vulgului.

Dacă nu ați înțeles cine, ce și cum, este vorba de un grup de IT-iști din zonă, gașca Devilor, care are un diferend profund cu gașca QA-ilor, iar în film sunt într-o pauză de cafea, la dozatorul companiei, schimbând opinii sănătoase, bazate pe existențialismul sistemic.

Acum râdem, glumim, ne luăm de Gelu Dimanche și Valeriu Nicolae și îi întrebăm de ce nu reacționează la faze de astea, ci doar acolo unde simt ei că pot introduce cuvântul rasism în frază.
Dar de câte bătălii de astea între găștile de caucazieni ați auzit? Furci, topoare, săbii? Nu? Oare o fi o problemă cu o minoritate gregară, responsabilă de majoritatea infracțiunilor violente?

Nu știu, mă întreb și eu, nu de alta, dar sunt sătul să îmi fie frică să îmi las copilul pe stradă, pentru că, poate, vreun heideggerian de ăsta vrea să îi explice că critica rațiunii pure este un principiu depășit și avem nevoie de arhetipuri noi, sănătoase, bazate pe realism și analiză.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.