Mi-a bușit nevastă-mea singura tigaie mare de 30, pe care o aveam, de teflon. Asta e, când e să te lovească ghinionul, te lovește și în cele mai intime locuri, unde, în general, nu pătrunde nevastă-ta. Cum ar fi bucătăria, gen.

Și mă uitam pe net, o tigaie normală, decentă, vreo 150, hai 200 de lei. Și zice mintea mea în gândul ei Băi, e prea scump, nu iau, lasă că mă duc la Ikea și iau de acolo o tigaie decentă și aia e, e și aproape, nu are sens să mă mai chinui cu netul.

Și m-am dus la Ikea. 1000 de lei mai târziu, regret amar decizia luată, că tot tigăi de 200 de lei aveau și ei. Dar acum cine are și niște pernuțe drăguțe, și niște altele de care nici nu știu și nici nu vreau să mai știu? Cine?

Măcar am aflat de ce ne montăm singuri lucrurile de la ei și de ce angajații din magazin sunt mai rari decât politicianul cinstit în românia. Pentru că sunt ocupați toată ziua cu asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    In austria si germania sunt ocupati sa lase toata mana in jos ca papusile alea de lemn fac semnul lui hitler! Hăștagnojoke

    18
  2. #2

    Sa ai una mare de 30 si sa vrei alta…
    “Nemultumitului i se ia darul’ – Rocco Siffredi, cca 2002

    31
  3. #6

    După îndelungi chinuri cu tefale si alte branduri din astea stelare, am descoperit tigaia din piatră.
    Nu o pot compara cu nimic. Serios, nu mi-am închipuit c-ar putea exista o asemenea sculă pentru gătit.
    Prima a primit-o doamna mea de un 8 martie cadou de la job. Cam misogin, dar… cînd am gătit prima dată în ea (niște vițel în sînge, n-o să uit cît oi trăi) am decretat brusc “de asta nu mă ating decît io”. Nu c-ar fi curățat măcar o ceapă de cînd sîntem împreună, nu îi place bucătărla și nu se pricepe, a fost sinceră din prima. Asta spre deosebire de mine, care confecționez tot felul și toate felurile de produse alimentare.
    Un amic profesionist în gătit mi-a făcut protecția muncii, tigaia trebuie să fie grea, adică la 30-35cm să atîrne vreo 3-4kg. Recunosc, omul știa ce vorbește. Încearcă o tigaie din asta și îmi spui după aia nu dacă am avut dreptate, ci cît de multă.

    10
    • #7

      Poti te rog sa ne spui si ce model este? Am mai avut si eu vreo 2 tigai cu invelis din piatra care au fost perfecte pentru primele 4-5 utilizari, dar apoi a inceput sa se lipeasca totul pe ele.

      3
    • #8

      Baga si tu un link, ceva.
      Am mancat la turci direct dintr-un vas de piatra, dar era piatra nene, cred ca avea 3kg.
      Ce gasesc pe net sunt doar petarde cu invelis de “piatra”.

      9
  4. #9

    Eu am tigai de la Ballarini, din granit. Prima am primit-o cadou, am gatit aproape zilnic in ea si m-a tinut cativa ani buni. Am inlocuit-o cu alta asemanatoare, tot de la ei.
    Am si de teflon dar mereu reusesc sa le zgarii.
    Acum experimentez cu din astea grele, din inox, dar nu se potrivesc la orice, parerea mea.

    6
  5. #10

    Acu intreb si io ca pagânu’….tigaile astea din piatra/granit chiar sint facute dintr-un bloc de piatra sau granit, cioplit pana a luat forma tigaii? Sau au doar un coating subtire peste tabla?

    10
  6. #15

    Probabil ca e prea devreme, dar are cineva Hexclad d-aia de la Gordon Ramsey? Sunt scumpute gen 150 o tigaie dar par interesante.

    2
  7. #16

    E ok, nu se stie niciodata cand ai nevoie de o pernuta, mai bine sa fie decat sa nu fie!

    2
  8. #17

    Voi folositi tigai din granit?!
    Eu cumpar doar din marmura de Carrara!

    18
  9. #18

    Eu mi-am ars tigaia de piatra dintr-o prostie (asa-i cand faci experimente) si nu am putut-o repara.. si am inlocuit-o cu asta: www.kitchenshop.ro/tigaie-aluminiu-28cm-inaltime-5-cm-amt-gastroguss – direct din magazin, un pic mai inalta, nu doar de 5 cm. O recomand din toate punctele de vedere, mi se pare cea mai smechera tigaie ever la cat am folosit-o pana acum si dai acuma niste bani pe ea dar daca tine ca cealalta cel putin, merita toata investitia.

    3
    • #19

      ”inductie – nu”.

    • #20

      daca omul nu foloseste, nu e mare branza. oricum, dupa cativa ani de gatit cu inductie, incepe sa imi lipseasca un ochi cu flacara

    • #21

      foloseste azi si n-o sa-ti mai lipseasca.
      38 de grade la umbra, e superb la flacara.
      probabil vorbim si de open-space, ca sa fie completa treaba.

      am vazut ca au tigai de inox triplustrat sensuell la ikea, le-a incercat cineva?

      p.s.: am plita mixta, eu folosesc mai mult pe inductie, ceilalti …

      2
    • #22

      Din asta am eu, dar varianta pentru inducție. Excelentă.

      2
  10. #24

    cu semi-rusine trebuie sa recunosc ca am facut si eu chestia aia cu degetele prin diverse magazine – Ikea, Tiger, etc… In apararea mea trebuie sa mentionez ca eram cu familia la cumparaturi si ma plictiseam de moarte. am facut si mai nasoale cu manechinele. sorry.

    7
  11. #25

    Cele mai bune sunt AMT gastroguss. Le mai bagă la Metro cu 40-50% reducere din când în când.

    2

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam