Doctorul Bengescu, fostul expert al Comisiei Europene in problema toxicomanilor, prins cand vindea metadona unui pacient

.

Am crescut în cartierul Vitan, unul din centrele drogomanilor din România, imediat după revoluție. Era unul din cartierele unde nu intra taxiul, trebuia să zici că mergi până la Dristor și de-acolo, dacă era fraier taximetristul, îl abureai pe străduțe, că hai, că uite acolo, că mai la vale. Dacă nu era fraier, te dădeai jos și o luai la picior. Pentru că așa era Vitanul.

Una din cele mai puternice amintiri care mă bântuie este cea a unui amic, drogat muci, căzut în genunchi în fața unui gard și care se dădea cu capul de gardul ăla încontinuu, ca un metronom. Secunda și lovitura. I se vedea osul, atât de zdrelit era, dar nu avea nici o problemă.

Chestia cu vândutul metadonei la drogomani e veche. Se practică în toate centrele de așa zisă recuperare, unde nu se recuperează nimeni. Dimpotrivă, acele centre sunt exact ca asociațiile de protecție a câinilor, mizerii mafiote care profită de sensibilitatea unora mai fraieri și fac bani. Și credeți-mă, fac bani mulți, vin o grămadă de fonduri, de toate felurile, în buzunarele acestui tip de ONG-uri.

Iar doctorii de acolo asta fac. Vând droguri de mare risc, în mod legal. Drogomanii rămân drogați, nu i-ar turna niciodată, pentru că este, probabil, ultima lor șansă de a-și mai procura drog, metadona vine pe căi oficiale, ușor de procurat, ușor de justificat. Totul e bine și frumos.

Dar luptăm împtotriva drogurilor.
Hesus…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.