Scris de M.

Context: RDS era atunci în plină expansiune și cabla ”din oficiu” toate scările de bloc din cartier. Așa că fiecare dintre apartamente avea trase cabluri UTP și coaxiale până la ușă. Problema e că în urma lor rămâneau găuri în pereți și multă mizerie pe jos.

Nea’ Jean avea un obicei ca atunci când îl nemulțumea ceva, să repete asta de 100 de ori în cadrul aceleiași discuții, așa se simțea el bine. Prima dată când am sesizat chestia asta a fost atunci când a venit o amărâtă de agentă de vânzări de la RDS să ne convingă să facem abonament la ei. Deși era musafir, Nea’ Jean s-a băgat peste noi și a luat-o pe biata fată la ceartă:

– De unde ești matale, de la RDS?

– Da, răspunde fata, ușor intimidată.

– Domnișoară, ai văzut ce mizerie a rămas în urma ta pe scară?

– Adică?

– Uite ce cratere sunt în pereți, uite cum ai spart pereții. Așa se face? Păi eu nu pun niciun RDS la mine în casă, îți fac și reclamație. Nu se poate așa ceva… așa arată și la matale în casă? Dar chiar, cine v-a dat voie să trageți cabluri până la ușa mea? Este ilegal ce faceți! Eu am antenă afară, în grădină. Nu pun eu niciun RDS!

O oră a ținut-o pe biata fată în fața ușii, repetând în continuu că RDS i-a făcut lui mizerie în scară, că duce praf în casă, că tușește nevastă-sa, că a murdărit traversa ALBĂ de pe hol, că a dat cu aspiratorul de 2 ori într-o săptămână, că are praf de 2 degete pe mobilă etc. Fata aia nu a mai apucat să scoată niciun sunet, așa debit verbal avea Nea’ Jean. La un moment dat, după ce s-o fi ”răcorit”, a închis ușa tacticos și a lăsat-o pe sărmană să plece.

Vinerea următoare, cu cine credeți că mă trezesc la ușă? Cu Nea’ Jean care fusese la proaspăt deschisul sediu RDS din cartier, de unde luase pliante cu ofertele lor la telefonie fixă și cablu TV. O oră a încercat să ne convingă să ne tragem cablu și telefon de la ei, că e mai ieftin decât la Romtelecom și că îți dau minute nelimitate în rețea. El trebuia să ajungă agent de vânzări, nu fata aia. Așa de bun era! Cel mai probabil se duse acolo să facă o sesizare și când a văzut ce oferte au ăștia, au dat-o la pace.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.