Urmăresc, din ce în ce mai rar, pentru că am ajuns să detest cu pasiune contactele cu oamenii de pe internet, diverși intelectuali și intelectuale de pe net, oameni și femei deștepte, culți, citiți, cu joburi serioase în domenii, profesori, lectori, oameni de la care chiar am ce învăța câteodată.

Și am o problemă cu ei.
Frățiweare, ești un om care a plecat din comunism de 33 de ani. Nu, 34, ce ai, că îndată începe iar plânsetul despre martiri, depunerea de coroane de flori și încă un comunicat de la parchet despre cum imediat se retrimite dosarul revoluției la tribunal, pentru o judecată rapidă și justă.

Nu mai faci foamea, efectiv nu mai trăiești frica a de nu găsi mâine frații petreuși, nu mai faci tocăniță de picioare de porc și nu mai primești, ca rație, 250 de grame de pâine pe zi. Ai acces la toate produsele posibile și ai și banii necesari pentru a le achiziționa.

Și totuși, citesc, la genul acesta de oameni, chestii tip Gata, mă apuc de copt vinetele, am de făcut 40 de bucăți. For the sake of fuck și for the fuck of sake, pentru ce stai și pocnești o zi întreagă să prăjești 40 de nefericite de alea? Pentru cine faci rezervele alea? De ce nu îți coci 4 vinete, îți faci ce dorești și, când mai ai chef de salata vieții, zacuscă sau ce mm faci tu acolo, pentru că nici nu știu să le gătească, românii știu de salată de vinete și zacuscă, the best, bro, te duci la market și, surpriză, îți mai iei 4 vinete? Cât de adânc genetic s-a întipărit foamea în oameni, de până și oameni de un nivel superior apelează tot la tradiționalele pus de-o parte, că cine știe?

Nu mai zic de mizeria aia cu tăiatul porcului, cel mai barbar obicei din europa, când românii sacrifică bestial un animal, în aplauze și urături, pentru a face cârnați, slănină, caltaboș, să aibă în cămară. Când ar putea, în mm lui, să se ducă și să își cumpere 10 kile de carne, că iese mai ieftin decât un porc vândut la o margine de drum, crescut cu căcat și gunoaie, își face cârnați, slănină și caltaboș, mănâncă până crapă și, când mai vrea, se mai duce în mm lui și își mai ia 10 kile de carne.

Greu cu civilizația, greu de tot. Și știu că pe majoritatea vă râcâie ce scriu și că vă găsiți rapid motivații. Dar noroc dur, cum se zice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.