De fapt, 47, că anul trecut m-am gândit prima oară la această posibilitate. Am mai scris de asta, anul trecut, când am avut revelația vieții pe tema asta, după o viață în care iadul meu începea din momentul în care deschideam ochii și până încercam să îi închid noaptea și să îmi înnăbuș gândurile, muzica din cap, imaginile care dansau pe pleoapele închise and so on.

Anyway, am fost și la un medic specialist pe tema, am discutat, a discutat și cu familia despre comportamentul meu și iată, în sfârșit, după 48 de ani, am primit rețetă de medicație pentru ADHD.
Vă spun, în prima zi când am luat pastila, mi-a venit să plâng. Brusc, nu mai purtam câteva dialoguri în cap cu diverși, nu mă mai gândeam la 14 chestii simultan, puteam să mă concentrez pe ce fac, puteam să scriu sau să citesc fără efort și fără a mă întoarce înapoi, ca să îmi aduc aminte ce am scris, nu mai eram la fiecare 3 minute UUUUUUU SOMETHING SHINY, nu nimic.

Iar în a doua noapte, când am închis ochii să dorm, m-am speriat. Pentru că, la mine, închisul ochilor pentru somn era ca și cum aș fi așternut o pânză cinematografică pe care se perindau încontinuu, până adormeam, scene diverse, chipuri, amintiri, oameni, filme, întâmplări din viață, varii tipuri de luminițe și scânteioare, toată pletora posibilă. Și am închis ochii și era negru tot. Pentru câteva secunde nu mi-am dat seama, după care i-am deschis, speriat, WTF AM ORBIT BRUSC?? Nu orbisem, doar, în sfârșit, eram aproape de normalitatea unui om fără această problemă.

Așa. Că de fapt altceva voiam să scriu.
Medicamentele ADHD au fost băgate de către prietenii noștri politicieni pe lista substanțelor interzise la volan, Tabelul nr. 2 al Legii nr. 143/2000, ca drog de mare risc. Deși oamenii cu ADHD sunt predispuși mai mult la a face accidente, datorită impulsivității, neatenției, incapacității de a face mai multe lucruri simultan, iar medicația efectiv îl transformă într-un om normal, statul român s-a gândit că se numește conducere sub influența stupefiantelor. În toată europa, hârtia de la doctor care spune că ai ADHD și iei medicamentul X este suficientă. Statul român a decis că nu. Și eu știu personal doi oameni care au ADHD, unul dintre ei a renunțat să ia medicamentele, când a aflat despre asta iar celălalt nu vrea să ia medicația, pentru că amândoi depind de mașinile lor.

Funny shit.

Anyway, dacă vă recunoașteți în rândurile astea și vreți să mă întrebați chestii, simteți-vă liberi, aici în comentarii sau pe mail, fără probleme, în limita a ceea ce știu, vă răspund.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.