Așa cum ne așteptam cu toți și cum v-am anunțat încă din vară, a venit toamna și a început strângerea șurubului de către USL. Dacă nu știți care e faza cu tortura și șurubul, vă sfătuiesc să google.

Deci dacă ai o afacere, mică, tu cu nevasta, tu faci, nu știu, IT și nevastă-ta face web design, desenează chestii în photoshop. Practic, vă câștigați pâinea cu mintea, pentru că sunteți inteligenți. Ca cerințe aveți nevoie de 2 laptopuri, un acoperiș și curent electric. Atât. Nu vă decontați nimic, pentru că, în sistemul fiscal românesc, nu există așa ceva decât pentru corporații.

Ce face statul român, pentru că sunteți deștepți și câștigați bani? Vă pedepsește, vagi amici. Va face impozitul de 5.2 ori mai mare decât maximul, pentru că, dacă câștigi bani, ești chiabur și, de fapt, te optimizezi fiscal. Iar la banii ăștia îți va lua și 8% dividende, vei plăti și CAS cu CASS, vei plăti gârlă și TVA, totul pentru că ai fost fraier și ai muncit pentru USL.

Țineți aproape, că urmează creșterea TVA și transformarea bonurilor de masă în cash. Cei din HORECA sunt în delir.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.