MargotRobbieHarleyQuinnWet

Mă întreba ieri cineva, când am zis că de Black Friday vreau să îmi iau PS4 (nu de alta, dar sa am xbox360, xbox one și PS4) cum o să fac să evit vestita chestie cu magazinele care practică reduceri fake. Cum am mai zis de nenumărate ori, oamenii confundă prețul la raft cu prețul de bază al produsului și consideră că dacă el e inclus în mai multe reduceri de-alungul anului, de fapt acela e prețul lui. În fine, nu vreau să dezvolt, cei ce văd teoria conspirației peste tot o vor vedea și în continuare, indiferent de ce spun eu.

În primul rând, când vrei să faci o achiziție importantă, te întrebi dacă ai cu adevărat nevoie de chestia aia. (în paranteză fie spus, aseară mă întreba Luna dacă nu fac giveaway pe blog cu un sac de box…) Așa că NU o cumperi pe loc, cât timp nu vorbim de o chestie de sănătate sau ceva gen frigider sau aragaz, fără de care e cam complicat să trăiești. Aștepți ceva gen o lună. Dacă după o lună încă o mai vrei, înseamnă că ai nevoie de ea, fizic sau psihic și asta e, banii își vor urma cursul.

Iar ca să verifici prețul, well, o să încerc să nu fiu condescendent când spun că NOTEZI PREȚUL ACTUAL și compari de black friday. Eu acum, în acest moment, nu sunt sigur că am nevoie de PS4, care acum e 1599, redus de la 1749, de fapt nu sunt deloc convins că aș avea nevoie de el. L-am pus în wishlist la emag, voi vedea atunci dacă îl iau sau nu.

Dar am nevoie cu adevărat de un televizor, pentru că bătrânul meu LG luat de la koyos se apropie de limita vizibilității ecranului. Oricum vreau să îmi pun un televizor în baie, cred că ar arăta bine.

Problema mea cu televizoarele este că acum toate vin 4K, pe care nu am unde să îl folosesc, nimeni nu transmite 4K, și vin cu funcție smart. Ori eu am și Chromecast (care btw, are un preț foarte bun acum, 188, redus de la 329), și minix și am și Xbox One care merge bine mersi streaming plex, youtube, browsing sau ce îmi mai trece mie prin cap. Nu văd cu ce m-ar convinge un smart TV să îl folosesc.

Serios, e de râs. De exemplu, pe emag, din 2 milioane de televizoare, dacă reduc căutarea la non smart și diagonală mare, am 10 rezultate mari și late, din care doar un singur televizor cu o marcă cât de cât cunoscută, un Philips la 2599, redus de la 2999. Doar că Philipsurile au acel meniu cu retard, care schimbă canalele cu pauză de câteva secunde între ele și nu prea aș fi deloc tentat să cumpăr. De restul mărcilor nu am auzit și nu sunt dispus să te stez.

Doar dacă reduc diagonala la 125, apare primul Samsung la 2192, redus de la 2399, dar cu specificații destul de tristuțe. Așa că sincer, habar nu am ce îmi voi cumpăra. Dar am adunat câteva linkuri cu prețuri și va fi destul de simplu să le compar când va fi black friday.

Așa că, dacă sunteți prea leneși să vă notați, puteți să lăsați aici linkurile și cu prețurile (redus și preț real) pentru ce vă interesează și le comparăm împreună în noaptea cea mare. Să demontăm acest mit, odată pentru totdeauna.

66 comentarii Adaugă comentariu

 1. Saracule. Numa saracii asteapta atata timp sa isi ia televizor sau consola. eu, de exemplu, nu imi iau deloc, deci nu astept, deci sunt bogatan

  0

 2. #3

  Cetin, problema a fost abordata de Razvan intr-un post din iunie –
  razvanbb.ro/dragi-posesori-de-magazine-online/

  Ceea ce zice el e perfect adevarat – pretul redus se comunica raportat la cel mai scazut pret practicat in ultimele 30 de zile. Cu alte cuvinte, daca pretul practicat nu a fost pretul de baza al produsului, n-ai voie sa te raportezi la respectivul pret de baza.
  Art 33 OG 99/2000
  (1) Vânzările cu preţ redus prevăzute la art. 16, astfel cum sunt definite de prezenta ordonanţă, atunci când consumatorii sunt anunţaţi despre o reducere de preţuri care comportă o comparaţie exprimată în cifre, sunt supuse următoarelor reguli de fixare şi publicitate a preţurilor:
  a) Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.
  f) Toate documentele justificative legale care atestă veridicitatea preţului de referinţă trebuie să fie păstrate pentru a putea fi prezentate ori de câte ori este nevoie organelor de control abilitate.
  g) Orice anunţ de reducere de preţuri ce nu corespunde reducerii practicate efectiv în raport cu preţul de referinţă este considerat o formă de publicitate înşelătoare şi este sancţionat conform reglementărilor legale în vigoare.

  Singura cale de iesire, daca citesc eu ok legea, e ca emag sa sustina ca nu intra la Art. 16 mentionat mai sus, Art. 16 care spune:
  Art. 16. – Prin vânzări cu preţ redus, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege:
  a) vânzări de lichidare;
  b) vânzări de soldare;
  c) vânzări efectuate în structuri de vânzare denumite magazin de fabrică sau depozit de fabrică;
  d) vânzări promoţionale;
  e) vânzări ale produselor destinate satisfacerii unor nevoi ocazionale ale consumatorului, după ce evenimentul a trecut şi este evident că produsele respective nu mai pot fi vândute în condiţii comerciale normale;
  f) vânzări ale produselor care într-o perioadă de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vândute;
  g) vânzări accelerate ale produselor susceptibile de o deteriorare rapidă sau a căror conservare nu mai poate fi asigurată până la limita termenului de valabilitate;
  h) vânzarea unui produs la un preţ aliniat la cel legal practicat de ceilalţi comercianţi din aceeaşi zonă comercială, pentru acelaşi produs, determinat de mediul concurenţial;
  i) vânzarea produselor cu caracteristici identice, ale căror preţuri de reaprovizionare s-au diminuat.

  Ei, dupa mine ce face emag intra la vanzari promotionale, despre care OG 99/2000 spune ca:
  Art. 32.
  (1) În sensul prezentei ordonanţe, vânzările promoţionale sunt vânzările cu amănuntul/vânzările cash and carry/prestările de servicii de piaţă care pot avea loc în orice perioadă a anului, fără să facă obiectul notificării, cu condiţia ca:
  a) să nu fie efectuate în pierdere;
  b) să se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, precum şi la servicii vândute ori, după caz, prestate în mod curent;
  c) produsele şi serviciile promovate trebuie să existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzărilor promoţionale sau comerciantul va informa consumatorii că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil.
  (2) În sensul prezentei ordonanţe, nu sunt considerate vânzări promoţionale;
  a) acţiunile de promovare efectuate de producători;
  b) acţiunile de lansare de produse/servicii noi pe piaţă.
  Cu alte cuvinte, daca e o actiune de promovare efectuata de producatori, poti spune ca nu sunt vanzari promotionale, deci nu intra la Art. 16, deci nu se aplica obligatia de raportare a pretului nou la pretul vechi practicat. Nu sunt de acord cu argumentul asta, nu cred ca-i aplicabil avand in vedere ca emag vinde mereu in reducere, dar poate fi facut si, cine stie, poate e si aplicabil la Black Friday.

  Daca admitem ca e o problema, e interesant ca exista o initiativa legislativa care, daca cumva trece, va conferi puteri sporite ANPC si ar putea rezulta la sanctiuni serioase aplicate pentru genul asta de marketing creativ.

  0

  • #4

   tu realizezi ca daca ar fi ceva in neregula, la cate reclamatii la anpc s-au facut pe tema, pana acum erau falimentari toti? si totusi, nu a exista nici macar o singura amenda data pentru asta. so…

  • #5

   Ai macar un exemplu de plangere facuta la ANPC pe subiectul asta al preturilor reduse fictiv? Eventual si solutionata cu “aspectele semnalate nu se confirma”? Pentru ca daca nu ai nici un exemplu concret, e mai greu sa afirmam ca “la cate reclamatii s-au facut…”. Poate pe facebook si internet da, dar oficial nu stiu daca o fi vreuna.

   0

  • #6

   Uite, o sa testez asta – fac eu reclamatie, cu riscurile inerente pentru comerciant. Sunt curios cum imi resping reclamatia

   0

  • #7

   publicam:)

  • #8

   Trebuie sa ma documentez, i.e. sa imi constitui probele, sa arat evolutia pretului de vanzare timp de 30 de zile la un produs, si vedem.

   0

  • #10

   Tocmai ati marit toate preturile pentru perioada 17 octombrie – 17 noiembrie :))))))))))

   0

 3. #11

  Ia linistit un 4k, panelurile sint mult mai bune decit cele HD, au ultimele tehnologii.
  Oricum in citiva (2-3, anticipez) ani o sa circule content destul.

  0

  • #12

   La fel cum circula si content 3d?

   0

  • #13

   Nu.
   3d a fost mort din fasa, nu inteleg de ce insista in continuare la filme de cinema. Televizoare 3d nici nu se mai fabrica (sau e in plan sa opreasca fabricatia).
   E o diferenta mare: nu necesita okelari, poti sa te uiti si mai dintr-o parte fara probleme, nu modifica experienta, doar imbunatateste calitatea ei.

   0

  • #14

   4K = util, rezolutie, confort
   3d = inutil, moft, gimmick

   0

  • #15

   Decat ca in 2-3 ani nu vor mai avea ultimile tehnologii (anticipez eu)

   0

  • #16

   0

 4. Un Philips asemanator (43PUH in loc de 55 PUH cum e al tau) l-am luat din Altex in decembrie anul trecut la vreo 1700 lei. Nu e smart dar am ChromeCast si este mai mult decat suficient.
  Este deranjant noaptea daca ai obiceiul sa dormi cu el deschis pentru ca iti lumineaza toata camera si creierii si toate gaurile si cand il pornesti, nu te mint, trebuie sa astepti un 10-20 de secunde pana cand sa poti face ceva: prima data apare un negru cu putina lumina, apoi sigla Philips, dispare, apare programul pe care a fost lasat ultima oara, la cateva secunde apare numarul programului in partea de sus si abia dupa inca vreo 5 secunde, cand dispare numarul acela poti folosi telecomanda.
  Telecomanda este dintr-un plastic ordinar (este sub ce ofera Samsung ca si calitate) iar schimbarea programelor se face mai greu ca la orice LG (la mine asta e comparatia din casa).
  De asemenea sunetul este OK pentru o camera normala dar daca vrei sa-l bagi intr-un living mai mare ti-as recomanda un sound bar sau un sistem audio intreg numai ca verifica bine sa ai compatibilitate ca sa nu ai surprize.
  Ca plus este imaginea care este extrem de clara, ChromeCastul 2 imi reda 4K 60fps si este o adevarata placere sa te uiti.
  Ideea este ca TV-ul este decent daca ai sansa sa il prinzi ca mine, undeva intre 1500 si 1700. Daca nu, nu cred ca ar merita banii, e cam prea mult.

  0

  • #18

   neah, philips nu imi iau. am avut 2, multumesc. plus, ele nu mai sunt philips de cativa ani, le-au vandut nustiucui si au dreptul sa foloseasca numele pana in 2020 parca

  • #19

   philips la televizoare sunt intr-adevar scumpe si proaste. Cand mergi in orice showroom poti sa vezi clar ca philips sunt cele mai nereusite, si aici ma refer la imagine, nici nu intru in alte chestii. Nu stiu de la cine naiba cumpara panelurile astea obosite.

   0

  • #20

   matsushita

  • #21

   Philips au cea mai buna procesare, si o imagine de vis, dar la modele mid spre high end.
   Ce vezi in magazine sunt numai modele low-end care se vad ca un kwr

   0

 5. #22

  www.emag.ro/televizor-led-smart-android-philips-139-cm-full-hd-55pfh5500-88/pd/DLP1WMBBM/
  stiu ca e smart, dar poti trece peste asta 🙂 programele se schimba instant

  0

  • #23

   nu, nu pot trece peste asta, tocmai ti-am zis ca nu ma intereseaza asa ceva

  • #24

   si eu iti zic ca nu e acelasi philips care crezi tu ca e. are pus un android care se misca bine. in fine…

   0

 6. #25

  John Deere 5850M or avea astia de vinerea neagra?

  0

 7. #31

  Televizoarele 4K ruleaza continut FHD mai fluent decat televizoarele FHD native, pana la urma calitatea imaginii nu este data doar de rezolutie.
  Poti sa ai SmartTV si sa nu folosesti functia Smart deloc, caci prezenta Smart nu exclude utilizarea altor dispozitive pe HDMI + TV-urile Smart au hardware tot mai performant, deci nu mai “agata” in meniu.

  0

 8. #32

  Eu stiu ca ma duc si imi iau camasa de 60 de lire cu 20, asta e reducere. Nu brambureala asta, de prefer sa imi iau cand nu sunt reduceri ca sa ma pot concentra pe produsul care trebuie. Pot sa le dea ce nume vor de fiecare data cand am dat cu google am gasit produsul la acelasi pret fara sa fie la reducere.

  0

 9. #33

  cine plm vindea Chromecast cu 329RON ca mai scump de 40 euro nu cred ca am vazut pe aici?

  0

 10. #34

  Chromecast-ul, pe unde dau eu cu sapa a fost tot timpul 39 euro( magazine fizice sau online). Cum naiba sa coste 329 lei (74 euro) ? Aia e reducere pentru idioti 🙁

  0

 11. Vezi daca mai sunt valabile astea :

  10% reducere la orice televizor Samsung

  Seriile voucherelor
  1975-3421-0641-2767
  3567-3308-8738-2500
  6452-4981-1157-0881
  5070-6622-9703-8992
  0097-1247-1412-6317

  Voucherul poate fi utilizat pentru achizitionarea oricarui televizor Samsung vandut de Emag,
  inclusiv aflat si in alte promotii/oferte.
  Valabilitate vouchere: 24 august 2016 – 19 septembrie 2016.

  0

 12. Tot așa am căutat un televizor non smart, cu diagonala de 40cm și rezultatele n-au fost prea multe. Până la urmă, m-am oprit la un Sony, în ideea că nici Philips nu mai e ce a fost (au vândut divizia de TV chinezilor).

  0

  • #39

   Cum ti se pare Sony? Si pe mine ma bate ideea de a lua ceva de la ei, dar pana acum nu am avut nici un drum pe la un showroom sa vad cum arata.

   0

  • Pentru părinții mei e exact ce le trebuie: imagine bună, meniu OK. Însă cerințele mele au inclus și componenta de smart TV, iar Sony, cel puțin anul trecut, nu bifa un raport bun preț – specificații. Așa că m-am dus la LG și, până acum, nu regret decizia.

   0

 13. #41

  Eu sincer nu inteleg de ce esti asa de pornit pe smart. Decat sa iti limitezi optiunile, poti pur si simplu sa iti iei smart si sa folosesti tot alte device-uri… desi s-ar putea ca odata ce il ai sa ii realizezi utilitatea.

  0

 14. #42

  Asta ca vrei neaparat tv non smart e ca si cand ai vrea neaparat masina fara computer de bord. Nu te obliga nimeni sa folosești facilitățile “smart” daca nu ai nevoie de ele..nu e niciun downside daca e “smart”. In plus de asta cred ca multe tv-uri nici nu sunt marketate cu cuvantul Smart. LG are un os tare deștept numit webos 3.0 care e chiar foarte fain.

  0

 15. #43

  De care black Friday vorbesti? Ca astia de la emag au cel putin 7 pe an.

  0

  • #44

   te inseli. mizeria asta o face altex, care vrea sa demonetizeze ideea de black friday. la emag e doar 1 data pe an

  • #45

   Nu cred ca altex vrea intentionat sa demonetizeze ideea de black friday. Pur si simplu au un dept de marketing de kkt care in lipsa unor idei originale de promotie se folosesc ca niste parazitii de un concept arhicunoscut ca sa isi atinga cifrele de vanzari.

   0

  • #46

   Cei de la altex au preturi mai bune. La ce cumpar eu online in zona de electronice-electrocasnice mereu incep a cauta pe emag si sfarsesc in a cumpara de la altex ..si pana acum nu am avut nicio problema cu ei.

   0

 16. #47

  Uite o propunere:

  Il iei de mina pe prietenul din BV si mergeti la psiholog sa va trateze de cumpararea de lucruri inutile care apoi le aruncati/donati. Tu electronicele el bricegele. Cu siguranta familiile vor fi mult mai fericite apoi.

  0

  • #48

   Sau continuati giveaway-urile pe blog – eu astept cu nerabdare momentul cand veti avea atatia bani incat o sa va cumparati Ferrari – tu – si Lamborghini -el, ca-i plac masinile hidoase – cu care n-o sa aveti ce sa faceti si pe care o sa le dati gratis pe blog.

   Apropo, considera-ma inscris la orice giveaway de genul asta.

   0

 17. #49

  Lasa TV-ul si fa nevasta fericita. Cu cat dai sacul de box? 🙂

  0

  • #50

   E giveaway, dude, e gratis – nu murdariti o intentie pura aducand banii in discutie. Aici e dragoste, nu prostitutie 🙂

   0

 18. #51

  NOTEZI PREȚUL ACTUAL și compari de black friday. Eu acum, în acest moment, nu sunt sigur că am nevoie de PS4, care acum e 1599, redus de la 1749

  Nu trebuie sa astepti pana la BF ca sa vezi cat va fi reducerea; iti arat eu acum cum e cu reducerile de BF. Uite, reducerea de BF de acum 2 ani:

  imgur.com/a/jokec

  Si uite cat costa un PS4 in acelasi an, in septembrie:

  web.archive.org/web/20140916032522/http://www.emag.ro/console-hardware/filter/platforma-f529,ps4-v5445/c

  0

 19. #54

  OK, vedem atunci.

  0

 20. #55

  am un Sirius cu lampi, alb-negru. fara probleme de smart sau 4ceva. e undeva prin garaj.
  a costat ceva la vremea aia. doar sa-ti aduci aminte de copilarie si sa faci o demonstratie altora si sa aprecieze ce au acum. daca te duci pana la Iasi, sau cand treci pe-acolo in drumetiile tale, mai bucovineanule, esti binevenit sa-l ramasezi. iti dau si un HC 85 bonus-piesa de muzeu.

  0

 21. #56

  Ce-i cu sacul? Nu-l mai folosesti, nu e bun, l-ai rupt?

  0

 22. #58

  Eu mi am luat un tv 50 inch hd, nu 4k.
  Sunt multimit.
  Tot un LG aveam care n o mai lua la.cheie.cum.trebuia.
  Si am un ps3 care e.f ok.
  Kinda low tech here.

  0

 23. #59

  Eu am luat tv-ul asta in BF cu 6999.90 lei :

  m.emag.ro/televizor-suhd-curbat-smart-3d-samsung-138-cm-55js9000-4k-ultra-hd-ue55js9000lxxh/pd/DSK17MBBM/

  Am adus un “mester”pt calibrare profi si pot sa-ti spun ca imaginea este impecabila

  0

 24. #62

  Ce canapea aveti?

  0

 25. #63

  Eu am luat pentru mamaie un samsung 32J5100 de 80cm. Nu e smart si e ok, ar fi fost ok sa iau unu mai mare sincer.

  0

 26. #65

  Recomand sa astepti pana apare noul Ps4 neo si noul xbox one scorpion care vor suporta video 4k(nu jocuri) si VR. Teoretic trebuie sa apara anul urmator. Si apropo daca tot te lauzi de o saptamana ca ai internet de 1 gb de la rds vezi ca sa lansat ps now(de la sony) si poti juca jocurile de ps prin stream de pe serverele lor.

  0

 27. #66

  Uite asta as vrea:
  www.emag.ro/ebook-kindle-paperwhite-wi-fi-300-ppi-111399/pd/DVJX6MBBM/
  Am deja o versiune mai veche, sunt f multumita, dar nu are luminat ecranul. Ma descurc cu o lampa atasata, insa trebuie sa ii schimb bateria f des.

  0