MargotRobbieHarleyQuinnWet

Mă întreba ieri cineva, când am zis că de Black Friday vreau să îmi iau PS4 (nu de alta, dar sa am xbox360, xbox one și PS4) cum o să fac să evit vestita chestie cu magazinele care practică reduceri fake. Cum am mai zis de nenumărate ori, oamenii confundă prețul la raft cu prețul de bază al produsului și consideră că dacă el e inclus în mai multe reduceri de-alungul anului, de fapt acela e prețul lui. În fine, nu vreau să dezvolt, cei ce văd teoria conspirației peste tot o vor vedea și în continuare, indiferent de ce spun eu.

În primul rând, când vrei să faci o achiziție importantă, te întrebi dacă ai cu adevărat nevoie de chestia aia. (în paranteză fie spus, aseară mă întreba Luna dacă nu fac giveaway pe blog cu un sac de box…) Așa că NU o cumperi pe loc, cât timp nu vorbim de o chestie de sănătate sau ceva gen frigider sau aragaz, fără de care e cam complicat să trăiești. Aștepți ceva gen o lună. Dacă după o lună încă o mai vrei, înseamnă că ai nevoie de ea, fizic sau psihic și asta e, banii își vor urma cursul.

Iar ca să verifici prețul, well, o să încerc să nu fiu condescendent când spun că NOTEZI PREȚUL ACTUAL și compari de black friday. Eu acum, în acest moment, nu sunt sigur că am nevoie de PS4, care acum e 1599, redus de la 1749, de fapt nu sunt deloc convins că aș avea nevoie de el. L-am pus în wishlist la emag, voi vedea atunci dacă îl iau sau nu.

Dar am nevoie cu adevărat de un televizor, pentru că bătrânul meu LG luat de la koyos se apropie de limita vizibilității ecranului. Oricum vreau să îmi pun un televizor în baie, cred că ar arăta bine.

Problema mea cu televizoarele este că acum toate vin 4K, pe care nu am unde să îl folosesc, nimeni nu transmite 4K, și vin cu funcție smart. Ori eu am și Chromecast (care btw, are un preț foarte bun acum, 188, redus de la 329), și minix și am și Xbox One care merge bine mersi streaming plex, youtube, browsing sau ce îmi mai trece mie prin cap. Nu văd cu ce m-ar convinge un smart TV să îl folosesc.

Serios, e de râs. De exemplu, pe emag, din 2 milioane de televizoare, dacă reduc căutarea la non smart și diagonală mare, am 10 rezultate mari și late, din care doar un singur televizor cu o marcă cât de cât cunoscută, un Philips la 2599, redus de la 2999. Doar că Philipsurile au acel meniu cu retard, care schimbă canalele cu pauză de câteva secunde între ele și nu prea aș fi deloc tentat să cumpăr. De restul mărcilor nu am auzit și nu sunt dispus să te stez.

Doar dacă reduc diagonala la 125, apare primul Samsung la 2192, redus de la 2399, dar cu specificații destul de tristuțe. Așa că sincer, habar nu am ce îmi voi cumpăra. Dar am adunat câteva linkuri cu prețuri și va fi destul de simplu să le compar când va fi black friday.

Așa că, dacă sunteți prea leneși să vă notați, puteți să lăsați aici linkurile și cu prețurile (redus și preț real) pentru ce vă interesează și le comparăm împreună în noaptea cea mare. Să demontăm acest mit, odată pentru totdeauna.