Scris de Dora

Cartierul Cosmopolis nu mai are decat partial internet de pe 2 noiembrie.
Suntem prinsi intr-o combinatie care implica dezvoltatorul complexului si diversi operatori telecom.
Pana acum exista o firma numita REVA ACTIV care furniza in cartier servicii RCS RDS / DIGI, fara sa existe posibilitatea de a incheia contract direct cu provider-ul. Explicatia data era REVA detine infrastructura trasa in complex si are un contract de reseller cu RCS RDS in exclusivitate.
Pe 2 noiembrie RCS RDS a suspendat contractual cu REVA, pentru neplata unei datorii pe care REVA sustine ca o avea datorita faptului ca incasa de la clienti cu aproximativ 15 zile intarziere fata de termenul efectiv de plata, situatie acceptata de RCS RDS.

REVA sustine ca era in negocieri cu RCS RDS care era nemultumit ca dezvoltatorul a cerut tuturor operatorilor telecom o suma de bani (se vehiculeaza 100 de euro de contract semnat) pentru a mai permite conectarea in cartier. Nemultumirea si cearta cu dezvoltatorul a dus de fapt la suspendarea contractului.

In urma acestor evenimente, ne-am trezit cu Vodafone bagat frumusel pe gat printr-unmail de la dezvoltator – prin echipa de marketing, cu promisiunea ca suntem liberi sa facem ce vrem.
Intre timp BGS nu permitea accesul echipelor Telekom sau DIGI in complex, iar echipe de la administratia complexului se deplasau sa taie fibra de la Telekom sau DIGI in zonele unde nu existau deja contracte cu acei operatori facute inainte de a incepe acest circ.

Ne-am intalnit cu Daniel Gidiuta, reprezentantul roman din echipa dezvoltatorului in fata administratiei vineri, pe noiembrie. Deja disperati si exasperate dupa 2 zile fara internet si televiziune, am cautat solutii si explicatii.

Am fost in schimb luati la misto. Ni s-a explicat ca nu cableaza nimeni fara sa plateasca infrastructura (adica tevile prin care se trage fibra si gurile de vizitare), ca nu vom mai avea DIGI pentru ca e suparat dl. Gidiuta pe ei, ca Telekom n-a cerut voie sa semneze contracte la blocul Q9 asa ca el personal a taiat fibra acolo, dar ca putem sa tacem ca ne dau voie sa semnam cu Vodafone care ne va da un modem gratis cu care sa muncim si sa facem scoala online pana trag ei fibra in complex. De asemenea ni s-a explicat ca el poate sa puna bariere in mijlocul drumului si sa perceapa taxa ca drumurile sunt ale lui si ca trebuie sa cerem permisiunea cand vrem servicii.

In fiecare zi circul e la fel. Vodafone a instalat antene mobile ca sa suplimenteze semnalul pentru acele routere care mai mult nu merg decat sa mearga, BGS goneste echipele DIGI si Telekom, iar Digi ridica din umeri si ne spune ca nu ii da voie dezvoltatorul.
Evident ca am facut plangeri la ANCOM, ANPC si Consiliul concurentei.
Pot sa iti arat si mailurile primite de la administratie care contrazic ce ni s-a spus verbal…
Suntem niste prosti, stiu. Macar potentialii clienti sa stie cum e de fapt Cosmopolis.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.