ovidiu-ioanitoaia

Aseară am fost la CLub Tac la biliard. Pe televizorul de deasupra mesei mele tocmai se temina un meci de fotbal, Dinamo cu ceva, nu știu exact, din ce am văzut, a pierdut Dinamo, care se pregătește de Liga Campionilor, în continuare.

După meci, a început ceva emisiune de așa zise analize sportive, gen mizeria aia care m-a dezgustat pe mine de fotbal, Procesul Etapei. Vă spun, am stat la biliard cam o oră și jumătate. În timpul ăsta, practic s-a rederulat meciul, cu toate fazele lui, cu zeci de reluări pe aceeași fază, cu spume în studio și la telefon, probabil.

Și îmi aminteam cu duioșie despre rândurile pe care le scria Tolontan, despre ce mare om a fost el Ioanițoaia și cum a schimbat el în profunzime jurnalismul sportiv.

Da, l-a schimbat în profunzime. L-a transformat într-o cloacă puturoasă, în care se caută doar scandalul, ura, certurile, banii cu orice preț. Datorită genului de emisiune promovat de el, inclusiv fotbalul a devenit mai murdar, antrenorii, venind cu capsa pusă în emisiune, își potențau violent și jucătorii, care, la rândul lor, revărsau pe arbitri. Și totul pentru puțin mai multă publicitate într-un gunoi de emisiune.

Asta a fost Ioanițoaia pentru sport, nu mizeriile înșirate de tolontan.