idioti

“Legea sănătăţii prevede înscrierea în cardul naţional de sănătate a acceptului sau refuzului donării de organe în cazul în care o persoană a suferit un accident şi a ajuns în moarte elebrală. Noi cerem autorităţilor ca acest lucru să nu poată fi făcut decât dacă o persoana are o declaraţie notarială, atât privind acceptul, cât şi refuzul ce au fost date în timpul vieţii”, a spus dr. Victor Zota, coordonatorul naţional de transplant.

Știți cât cosă orice mizerie, cât de mică, autentificată la notar? O GRĂMADĂ de bani. Să fie sigur domnul Zota că eu mă voi duce la notar, pe timpul meu și pe banii mei, pentru a autentifica dorința de a oferi gratis organele mele, în cazul morții.

Desigur, după ce nu vor avea deloc donatori, se vor plânge în toate mediile despre cum oamenii nu conștientizează importanța donării și despre cum ar trebui instituită obligativitatea. Probabil va fi cum este cu ora de religie în școli. Se presupune că ești ortodox, până la proba contrarie.

Așa se face totul în mizeria asta de capăt de lume. De ce să fie simplu, când poate fi complicat? De ce să nu birocratizăm excesiv orice? De ce să nu facem declarații online cu plata la ghișeu? De ce să nu am card de sănătate, dar să vin cu adeverință de acasă?

De ce nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.