Unii susțin că trebuie să trimiți copilul afară la joacă, să îl ții departe de calculator, pentru că se tâmpește. Eu zic exact pe invers, se alienează dacă nu îl lași la calculator.

Toți copiii de vârsta lui, de la școală sau grădiniță vor ști ceva în plus față de el și nu-i corect față de ăla micu să îl privezi de plăcerea și de utilitatea calculatorului.

Mai bine instalezi Magic Desktop , pentru că îi transformi Windows-ul periculos într-o unealtă mișto de învățare și joacă. Mi-am mai băgat nasul prin el și am descoperit următoarele:

Easy Write – cu aplicația asta poți să îți înveți copilul să scrie pe calculator, să recunoască literele de tipar(mari și mici), să faci exerciții de citit cu el, etc. Poate îl transformi într-un mic scriitor

Easy Learning – asta e aplicația mea preferată, pentru că prin ea învață 2 lucruri – matematică și engleză. Prima e utilă începând cu calculatul restului dacă o trimit după pâine, până la integralele pe care poate că le va face prin facultate. De engleză nici nu zic, fără ea ești izolat în România.

Easy Paint – Poate că vrei să îți înveți copilul să deseneze, însă fără să riști să îți transformi casa în capela Sixtină în construcție, din cauza unui Michelangelo care a luat-o un pic razna cu acuarelele. Aplicața asta rezolvă problema. Dacă ai doi copii, poți să faci și concursuri de desen între ei. Un pic de competiție de mici nu strică.

Gamepad – așa cum îi spune și numele, e consola de jocuri. Diferența față de xboxuri, ps3uri este că aici sunt doar jocuri sigure pentru copii, așa că nu trebuie să stai lângă calculator, ca să vezi ce se joacă.

și, în sfârșit, pentru micul muzician din fiecare – My First Music – ca să nu mai trebuiască să îi cumperi instrumentele înainte să știi că le va folosi.

După ce se joacă ăsta micu cu toate aplicațiile de mai sus, trimite-l afară să se joace cu niște copii, să bată o minge sau să se ascundă prin cartier. Așa ca să păstrăm și echilibrul dintre statul în casă, în fața ecranului, și ieșitul pe afară, la aer curat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.