Înțeleg și accept necesitatea unui ajutor pentru studenți. În principiu, ei sunt viitorii intelectuali, oamenii care vor gândi și vor decide pentru noi, fiind cei care, în mod normal, sunt mai dotați intelectual și mai motivați decât restul poporului. Spun În teorie pentru că noi avem Bioterra, Spiru și alte fabrici de diplome care au distrus învățământul românesc.

Pe lângă asta, e normal să ne ajutăm tinerii care vor și fac ceva pentru viitorul lor și, implicit, al țării. E normal ca, atunci când ai terminat liceul și mergi la facultate, să fii ajutat măcar să te deplasezi până acolo, pentru că, pe fond, vorbim tot despre niște copii. Când ai împlinit 18 ani nu se declanșează vreun declic magic în cap și, brusc, devii matur, poți lua decizii mature, ai acces la bani, credite și altele. Acești minioameni de abia încep să își trăiască experiențele care îi vor ajuta să fie oameni, de-a lungul vieții, vor da de n ori cu capul de pragul de sus, se vor împiedica, vor cădea. Iar noi, ca adulți și societate, avem datoria de a-i ajuta cu primii pași.

Așa că da, sunt acolo, consider că e ok să le dăm ajutoare de acest gen tinerilor și studenților. 18 ani, liceu, 3 ani, facultate. Hai, 5, dacă ești la inginerie (nu știu dacă se mai fac 5). Deci 21 sau, hai, 23 de ani.

DAR FUCKING 30 DE ANI?? Păi eu, când am împlinit 30 de ani mi-am făcut tort de colivă, pentru că am zis că gata, cam aia a fost viața mea, de acum nu există decât declin, boală și moarte. Primul job îl aveam pe la 19 ani și, până la 30, schimbasem deja o grămadă de locuri de muncă, orașe între ele, femei, relații, case, experiențe, iubiri. Efectiv mi-ar fi fost rușine să mă duc la un chioșc și să cer un abonament de student.

Să fim serioși, când faci facultatea, la 30 de ani, o faci întâi pentru că orice prost poate face facultatea în românia, la niște prețuri mai mult decât subțiri. Și o faci pentru că ai remarcat că ai nevoie de ceva la job, pentru o mărire, pentru acces la o funcție superioară, chestii de astea. În niciun caz nu mai ești un tânăr neajutorat, în căutarea drumului în viață, ci ditamai gămanul care vrea mai mulți bani.

Și stăm toți și asistăm, neclintiți, la circul ăsta social, în care guvernul dă cu dărnicie de la bugetul acela fără fund, pentru toți votanții, în timp ce subalternii Gabrielei Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost ucid bătrâni în cămine de bătrâni. Pe bani foarte mulți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.