patriarh

Un număr de 1.405.883 elevi din totalul de aproximativ 3.200.000 au optat, până la finalul zilei de 3 martie, pentru disciplina Religie

CNA a decis, marţi, să recomande televiziunilor să difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie în şcoli, la solicitarea Patriarhiei Române. Campania este iniţiată de Asociaţia Parinti pentru Ora de Religie, fiind susţinută de postul de televiziune al Bisericii Ortodoxe – Trinitas TV.

Lăsați-mă să înțeleg, în pofida apelurilor concetățeanului de etnie rromă, tovarăsul Connectăr, nu s-au înscris toți la prosteală pe bani de la buget? În pofida campaniei pe bani mulți, inițiată de biserică, doar atâți studiologi de zei s-au găsit?

Nu vreau să scriu din nou despre subiectul religie. Doar am asistat, cu maximă silă, la minciunile îndrugate de jeguri ca Liana Stanciu, despre cum s-a interzis religia în școli, despre cu copiii trebuie să învețe neapărat ortodoxie, pentru că doar așa vor fi oameni buni și vor ști ce înseamnă frica și alte mizerii de femeie bolnavă cu capul.

Pentru că da, Liana Stanciu, ca și colega Olivia Steer, e bolnavă de bibilică, datorită unei tragedii în familie, în cazul ei, un copil grav bolnav. Și normal, fiecare om fără speranță descoperă automat că își poate descărca nenorocirile dacă le pune pe seama unei zeități omnipotente, care, dacă i te închini foarte mult și îi recunoști supremația universală, e posibil să își vindece copilul.

Nu știu ce s-a întâmplat cu plodul Lianei Stanciu. Cert e că întâmplarea a transformat-o dintr-un om de radio de succes, într-un gunoi influențator, care consideră că e normal să îmi oblige copilul MEU să facă religie, pentru că așa e bine, așa e normal.

Nu, pentru gunoaie ca Liana Stanciu nu e suficient căă are dreptul de a-și înscrie copilul la ora de religie, să îl prostească cine și cum vrea, în deplină concordanță cu ce crede ea. Nu, Liana Stanciu e de părere că toți copiii trebuie introduși obligatoriu în ortodoxie, așa e bine, așa e normal, așa trebuie.

Mi-a fi milă de prostia ei și de durerea ei. Dar, atunci când vine vorba de copiii mei, mila pentru o asemenea ipochimenă dispare și apare doar sila și dorința de a îi scuipa mizeriile, în spațiul public.

Și știu că opinia ei nu e cumpărată, cum e opinia țiganilor Velea și Connect-R. Pentru că ea activează demult în domeniul prostirii umane pornind de la bază. Dar asta nu mă face să o respect cumva mai mult. E același gunoi, cu cap mare și voce gravă.

Revenind la subiect, se pare că, deși în acte suntem o țară eminamente ortodocsă, cu 90%+ participanți la religie, de fapt, în total, la ora de religie s-au înscris mai puțin de jumătate din copiii cu drept de alegere, sau părinții lor.

Nu, pentru mine nu e o surpriză. Înțeleg că e o surpriză pentru flașneta de ministru al învățământului, care deplânge hoardele de popi care vor rămâne fără sinecură bună la stat și care, doamne ferește, vor da în judecată statul român, pentru că nu vor mai participa la tâmpirea generalizată a populației.

Și, dacă nu cumva se va găsi rapid o soluție de îndobitocire în masă, ca până acum, lucrurile vor merge din ce în ce mai rău pentru sistemul mafiot cel mai bogat din românia, și anume BOR. Pentru că mințile tinere nu vor mai fi ținute în întuneric. Copiii nu vor mai fi speriați cu accidente de mașină, pentru că au spălat rufe la sărbătoarea marii sfinte Parascheva. Copiii nu vor mai ști că dacă nu se duc la biserică, vor fi călcați de mașină pe trecerea de pietoni.

Copiii vor ridica ochii din țărâna unde îi obligă se se uite ortodoxia română și vor începe să vadă stelele.

Și poate le vor aduce mai aproape de noi.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.