Azi am făcut o toxiinfecţie alimentară de la nişte pui gata preparat (mulţumesc, Mega Image!), aşa că am zăcut şi încă zac, cu ceva febre şi înţepături ficatiene, în pat.
Doar că am simţit nevoia să fac o baie fierbinte, ceea ce mă aduce la întrebarea:

De ce e atât de împuţită apa care vine pe conducta de apă caldă? Galbenă, mâloasă, mirosind lejer a hoit, de unde vine apa asta?
Nu ar trebui să aibă aceeaşi sursă ca apa rece?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

53 comentarii Adaugă comentariu

  1. E o conspiratie mondiala. Kill Arhi !

  2. #3

    Adica la tine apa rece nu poseda aceleasi calitati? Cred ca ar trebui sa iti faci mai multe probleme pentru conductele de apa rece si de ce ele curata apa.

  3. conducte vechi de zeci de ani, pline de rugină și de dumnezeu mai știe ce. probabil apa caldă dizolvă mai ușor toate porcăriile alea. de câteva ori mi s-a înfundat sita de la robinet de câtă mizerie era în apă, fie ea caldă sau rece.

  4. #5

    vali, pai daca e nefiltrata, ai putea lua si ciuma bubonica din apa aia…

  5. #6

    NU MAI FACE PIPI IN CADA!

  6. #7

    Galbena si cu rugina. Pateaza si cada. Dupa ce te speli te simti mai murdar decat inainte. Vai de pielea noastra…

  7. pentru ca e bucuresteana !

  8. Vrei sa spui ca nu stiai ca la Mega Image se folosesc puii care sunt aproape(chiar) expirati?Gandeste-te ca un kg de pui rotisat costa cat?8 lei,9,10?

  9. #10

    arhi, tot pantelimonu e asa daca te incalzeste 😛
    iar legat de puiu ala “super” de la mega image (presupun ca tot ala de pe pantelimon) o nebunie curata in materie de boli gastrice…

  10. #12

    Probabil a fost o interventie undeva pe teava. Vanele (robinetii aia mari) nu se inchid complet intotdeauna, si in cazul in care trebuie sa tai si sa sudezi teava nu poti s-o faci daca pe teava inca vine un fir de apa. Atunci muncitorul ia niste pamint galben si face un mic “baraj” in teava ca apa sa nu vina citeva minute peste locul unde are de facut sudura. Eu vorbesc de tevile cu diametre de zeci de centimetri, nu de teava ce o ai in apartament. Dupa ce sudura e gata si se deschid vanele, pamintul ala (pot fi si 10-15kg, depinde cit de multa apa trebuie blocata) e logic ca ramine in teava, si tre sa iasa pe undeva afara. Pe unde? Pe la robinetul tau. 🙂
    Crede-ma ca stiu ce zic!

  11. #13

    A, si nu te speria, nu e (foarte) toxica. Argila e buna la stomac. Smecta naturala! 🙂

  12. @ mircea – asta e chiar haios. habar n-aveam de asemenea procedee „high-tech” 😀

  13. #15

    @mircea, pamantul ala galben poate sa fie si visiniu-sangeriu? Odata faceam baie si cand am dat iar drumul la apa in cada, s-a facut toata rosie. (In Pantelimon stau si eu)

  14. #16

    Manat de flacara mov am sa prezic urmatorul post Arhieristic: De ce sunt zgariati peretii in scara?

  15. #17

    Hiba e ca probele de apa se iau in uzina de apa, nu la robinetul din Pantelimon. Pe undeva e logic, ca n-o sa-l bagi in puscarie pe cel care de fapt prepara o apa foarte buna de baut pentru problemele retelei de transport. Care e veche si asupra careia se intervine ZILNIC in felul cum am explicat mai sus. Adica n-o sa-l injuri pe ala de la Portile de Fier ca tu n-ai curent acasa din cauza ca stilpul de la colt a fost montat de trei betivi si la prima furtuna s-a rasturnat.

  16. #18

    Tocmai. Nu pamantul aluia ma omoara pe mine cand fac baie.

  17. lol. si eu pusesem pe blog niste poze cu o apa … maro + verde. la mine s-a intamplat acum o saptamana si ceva in dristor. cam ciudat ca tot bucurestiul are apa calda jegoasa. :))

  18. Poate fi reziduu feros de pe cazanele de la termoficare.

  19. #21

    Si eu care credeam ca numai in rahova, apa calda e mai murdara decat mine. vai noua!!! nu ma mai mut

  20. #22

    rugina

  21. #23

    Asa e prin tot Bucurestiul cred.Si in 13 septembrie e la fel.Nu mereu.De 2-3 ori pe saptamana apa calda e galbena.Atat ca nu miroase.A da si dupa ce dau drumu la apa mereu ramane nisip prin cada zici ca sunt la mare. 😀

  22. ummm……are

  23. #25

    Ce fel de pui ? Ala rotisat, pus in punga ?

    De curiozitate, de unde stii ca este de la pui ?

  24. topeşte nişte zăpadă

  25. #27

    nu, snitel.
    pentru ca nu am mancat nimic altceva

  26. #28

    Depinde in ce parte a cartierului stai 🙂 sau cum se numeste el. 😛

  27. #29

    Mancati-as, dar cati instalatori pe-aicea 🙂

  28. #30

    Ai putea sa-ti pui centrala ca orice om normal la cap.

  29. #31

    de ce, la braila toti aveti centrala, sau sunt doar cativa normali la cap?

  30. #32

    E spart schimbătorul de caldură din centrala termică. Recomand să nu faci baie, apa din circuitul primar nu este potabilă(contine nitriti nitrati si subst petroliere)si se amestecă in schimbătorul de căldură cu apa rece potabilă.

  31. #33

    Mda. Nasol. Unii scapa cu o cufureala, dar astea sunt cazuri fericite.

    Si eu am avut incidente cu respectivii – marfa atat de veche incat amablajul incepuse sa se dezmembreze. Era vorba de niste inghetata pe bat, iar ambalajul la majoritatea produselor din frigider era desigilat (dezlipit la un capat). Cand i-am aratat sefului de magazin, mi-a replicat ca “din moment ce toate produsele sunt desigilate, atunci e normal”.

    Alta distractie am avut cu un magazin din lantul “La Plescoi” – un strudel cu branza cu mucegai. Nu au comentat, mi-au dat banii inapoi. Nasol ca halisem deja jumate, si vreo doua ore dupa aia am trecut in revista scenarii apocaliptice.

  32. #34

    Eterna si nefascinanta rromanie

    Nu stiu ce te mai miri …

  33. Inca un fost instalator! :-)))

    In primul an de facultate, ’84, am lucrat in constructii, ca instalator. Am prins schimbarea legata de materialele deficitare. De unde pana atunci, faceai parnaie daca foloseai teava neagra pe potabila, galvanizata a devenit material deficitar, si era interzis s-o folosesti. Am predat tot, pana si coturile… Foloseam PVC si teava neagra. As fi curios de-o statistica despre incidenta bolilor de rinichi la cei ce locuiesc in blocuri construite intre ’84 si ’89 (nu vreti sa stiti cum era aranjata structura de rezistenta, dar veti afla la cutremurul cel mare…)

    Asa arata o conducta, pe interior:

    www.melprest.ro/magazin/6.jpg

    www.filtre-purificatoare.ro/files/side/teava-cu-calcar.JPG

    Nu faceti analize la apa, ca n-o mai folositi veci. Conductele de potabila sunt fisurate, canalizarea asisderea, asa ca fac un placut schimb de fluide! :-)))

  34. #36

    IN MOD SIGUR nu m-am abonat la comentarii si primesc mail-uri. Link-ul de dezabonare e un rahaos care imi raspunde, obraznic, “You may not access this page without a valid key.”

    Sa imi fie invatare de minte sa mai pun mail-uri reale pe bloguri de…

  35. @ tizul – horror ce spui tu acolo…

  36. #38

    sa eviti chiftelele si salatele de orice tip. singurul lucru oarecum bun e sucul de portocale. dar doar ca e preparat pe loc si nu e acolo de cateva zile.

  37. #39

    eu stau la diham dar nu am probleme de genul cu apa calda. asta pentru ca e rece :mrgreen:

  38. Stai linistit, si-n Berceni vine la fel de galbena apa calda. E drept, destul de rar…

  39. #41

    in primul rand, pentru ca apa calda, este incalzita (logic :D) in cazane, care cazane sunt fie din fonta, fie otel; astea corodeaza si mai ales se depun diverse zoi deosebite, iar cand se face livrarea la consumator pompele alea submersibile sau orice sistem de pompe, sug tot. in al 2-le rand, tevile de apa calda corodeaza mai usor, datorita temperaturii, si datorita faptului ca apa calda se utilizeaza mai rar decat cea rece, si are timp sa oxideze. in al 3-lea rand, toata apa de la chiuveta, este nefiltrata, doar la centrala poate, dar de acolo pana la tine in casa nimic…astfel ca orice impuritati iti vin in pahar/cada…de aceea e chiar indicat (sfat din batrani) sa nu consumi apa de la chiuveta…eu personal am un izvor de unde beau sau apa cu bulbuci. iar pentru apa calda…e durere an de an cand schimbi filtrele la centrala…
    Sanatate.

  40. Si in Drumul Taberei la fel e apa calda. Conducte vechi si ruginite.

  41. #43

    Ma da chiar sunt curios…de 20 de ani nu s-a mai facut o modernizare la nici o retea, fie ea de curent si pana la canalizare. Cat o sa mai reziste Bucuresti-ul, cu apa deja m-am obisnuit, am adoptat pozitve thinking…e bere domne, numai in Bucuresti curge bere la robinet.
    Nu mai dureaza mult pana groapa de la Glina, care defapt e un munte de gunoaie o sa se rastoanre peste noi, ca Vezuviu peste Herculaneum.

  42. #44

    La mine nu e galbena.
    Mereu imi fac ceai si cafea cu apa fierbinte de la robinet, nu mai stau sa incalzesc apa la aragaz. Si nu am nimic la stomac.

  43. #45

    Nu te-a invatat mamica sa nu mananci nimic ce ar putea contine ou, decat din medii controlate? Pe mine, da si suntem generatia aia care mancam si pamant cateodata(fara ou) si nu aveam nici pe draq 🙂
    Apa e asa cum e si nici nu va fi mai ok curand pt ca nu sunt bani:) … pentru retele noi (alea nu se vad)

    1
  44. #46

    am mai aflat un raspuns:”e galbena, pentru a fi mai usor sa faci diferenta fata de ce-a rece, sa nu te arzi” :))

  45. #47

    Cum “de ce”?Doar stai in Pantelimon

  46. #48

    @andrei: n-o sa ai nimic la stomac pe moment. in timp insa, stomacul, ficatul sau rinichii or sa aiba probleme nasoale de tot. apa calda dizolva mai usor de cit apa rece tot felul de oxizi. tu bei apa calda, deci bagi in tine mai multi oxizi decit daca ai bea apa rece. unii dintre oxizi sint inofensivi, altii insa… (nu stiu daca se mai folosesc plumbul si arama la tzevaraie, dar oxizii de pumb si cupru chiar fac “minuni”.)

  47. #49

    Apa calda este defapt tot acea apa rece care vine pe robinetul de rece, doar ca teava pe care apa vine la un moment dat se bifurca. O parte din apa (apa rece) se duce in continuare, ajungand la robinetele noastre, iar cealalta parte de apa este incalzita de agentul termic. 😀
    Deci da, este aceasi sursa. 😀

  48. #50

    Si btw: Am aflat direct de la sursa ca puii la rotisor de supermarketuri sunt acei pui expirati, facuti si dati spre vanzare.
    Este probabil ca asa sa fie toata mancarea preparata din ele.

  49. #51

    In acest weekend apa calda a curs murdara in Drumul Taberei, am dat telefon la punctul termic si mi s-a spus ca desi s-au facut sute de reclamatii din tot cartierul abia luni se va face ceva, si ca la Moghioros si apa rece curge murdara si nu se poate bea. Asta ieri, asta seara cand sa-mi fac si eu un ceai, hop surpriza neplacuta, apa rece curgea galbuie si la mine desi nu stau la Moghioros. Trazni-iar Dumnezeu pe directorii aia care stau degeaba in loc sa trateze aceasta problema ca problema prioritara.

  50. #52

    Buna,

    si in MILITARI este la fel.

    Stau pe IULIU MANIU,si pana anul trecut totul a fost ok.Incepand din decembrie insa foarte rar curge apa curata …. bine ca stiu sa ia bani dar constiinta nu au deloc,nu se gandesc cati oameni se pot imbolnavi folosind aceasta apa.

  51. aaaaa pai daca te speli cu apa calda ai bani nene nu gluma 🙂