E întrebarea ce se vehiculează cel mai mult zilele astea. Pentru că publicitatea tradiţională din ziare cam gâfâie. Oamenii s-au săturat să plătească afişări pe GSP, afişări care se duc în 30 de minute şi aia e campania.

Aşa că ziarele încearcă să vândă informaţie, nu doar să o pună la dispoziţie gratis ca până acum. De aici rezultă întrebarea Aţi da bani să citiţi un ziar online şi dacă da, ce ziar?
Desigur, eu nu aş plăti nici o jumătate de cent, logic. Pe ce să dau bani? Pe analizele inteligente din EVZ? Sau aberaţiile lui Tolo, acest uriaş jurnalist sportiv care azi îl intervievează pe Cărtărescu, acest monstru sacru al sportului rromânesc?

Sau oare să dau bani pe prostioarele domnişoarei de la SRI, care scrie pe VoxPublica, Cernahoţchi sau cum îi zice. Eventual să mă abonez la aberaţiile lui Ion Cristoiu sau Sorin Roşca Stănescu.

Nu mulţumesc, prefer să citesc bloguri. Măcar acolo am opinii clare, nediluate de nevoia de a linge acolo unde a scuipat altul înainte. Şi da, probabil aş plăti să îi citesc pe zoso, de exemplu. Sau pe petreanu.ro . Desigur, sunt destul de puţini cei care ar merita cu adevărat un abonament.

Aveţi bloguri la care v-aţi abona, pentru o sumă modică lunară?