Știți probabil că trăim în europa ce se pregătește de o noua ramura W descendenta a crizei. Toată lumea o știe, banca centrală europeană o știe, guvernul o știe, toți știe despre ce e vorba.

Într-o astfel de piața, e haios să previzionezi că poate undeva, prin decembrie, vei putea plăti salariile în firmă. Pentru că nu poți prevedea nimic. Orice se poate întâmpla, absolut orice, de la un război în Iran, cu consecințe catastrofale asupra prețului combustibililor, deci practic o creștere mare a prețurilor în general, până la o demisie a lui băsescu.

Ei, în condițiile astea, cum ai putea să nu îi dai câteva scatoalce după ceafă celui ce face aceste afirmații?

Preţurile vor creşte cu câteva procente, iar această tendinţă va continua şi în următorii 2-3 ani. Cel mai probabil, nu vom atinge prea curând nivelul din 2007-2008, dar cu siguranţa vom asista la o reluare a creşterii preţurilor locuinţelor în perioada următoare

Numai ideea de a anunța o creștere de câteva procente e haioasă, dar nu asta e hilar. Rețineți, omul visează la o reîntoarcere la prețurile din 2007-2008, când nu conta cât costă, important era să iei creditul. Cât ai salariul? 2000 lei? Beton, ia un credit de 300 000Euro, e bine, e de la noi.

Prețurile vor crește? Pe ce bază? Cine va susține o creștere a prețurilor? În 2007 prețurile creșteau pentru că băncile dădeau credite la toate femeile de serviciu. În 2012 băncile nu mai dau credite punct. De unde vor apărea banii, pentru ca prețurile în ansamblul lor să crească? Din salariile reduse de Boc? Din salariile ținute la limită de către privați, pentru a putea rezista și cu firma și cu angajații? Vor lua credite oamenii care acum se chinuie să plătească rate duble fața de sumele care le plăteau la început?

De unde, domnul specialist Cosmin Roșu?

Mor când văd minciuni de astea aruncate așa, să fie. Și ce e mai prost că sigur se găsesc câțiva fraieri care o să zică a e clar, prețurile cresc, mai aștept, nu vând acum. Știu pe cineva care nu a vrut să vândă când putea vinde cu 60 000, că a auzit la protv de la un imbecil că prețurile vor mai crește. Acum nu mai reușește să vândă nici cu 35 000. Mă duc să îi arăt articolul, poate mai așteaptă.

Și nu, nu e vorba de preț, ci de a debloca acest lanț imobiliar, care stă blocat aiurea, proprietarii de apartamente de pe vremea lui pazvante sperând că poate totuși vreodată vor reuși să vândă vechiturile cu prețuri de las vegas, deși au dat pe ele prețuri de icral, iar aburicii gen Cosmin Roșu, care au construit la prețuri de 4-500E/mp speră în continuare să vândă la 2000 E/mp, că na, biznisman te numești.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.