De ceva vreme m-am cam plictisit de Pantelimon şi am luat decizia de a mă muta în altă parte. Deh, avantajul de a sta cu chirie, te muţi când vrei tu, nu te leagă nimic, nu ai rate la bancă eventual etc.

Ce am învăţat eu despre anunţurile de închirieri, în această perioadă?

Încă există oameni care consideră că o garsonieră de 35 de metri pătraţi pe la Muncii se închiriază cu 350 de euro, iar ăsta e un preţ decent. Restul anunţurilor sunt ţepe şi o să te întorci în genunchi la el să îţi dea voie să închiriezi.

Bucătărie parţial mobilată înseamnă că bucătăria are chiuvetă. Dacă lângă ea e ataşată o masă, eventual de plastic, deja intră în categoria mobilă lux, gresie, faianţă şi schimbăm preţul.

Mobilat decent înseamnă un pat de ăla cu tăblie, vechi de minim 40 de ani, cu o saltea murdară şi pătată de toate sosurile inventate vreodată de corpul uman.

Este jenant să întrebi dacă apartamentul este dotat cu loc de parcare. În Bucureşti nu se merge cu maşina, iar doamnele care închiriază nu închiriază şi locul de parcare, care loc susţine o dacie veche de 150 de ani. Acel loc costă în plus, aşa cum e şi normal.

Apartament lângă Vitan-Mall înseamnă aproape de Calea Văcăreşti şi Palatul Copiilor. Dar nu chiar acolo, un pic mai în spate, pe străduţe. Cum nu e lângă Vitan Mall? Păi pe jos faci maxim 3 minute de aici. Iar la răspunsul ştiţi, sunt născut practic în cartierul ăsta, şi se răspunde că nu ştii scurtăturile.

Majoritatea proprietarilor consideră ceva de la sine înţeles să poată intra în casa ta când vor ei. A, e posibil să ai valori? Păi adică cum, tu îl faci HOŢ? Nu ai încredere? El e om serios!
Revin şi cu alte impresii.

PS: Ştie careva de închiriat un apartament cu 2 camere, mobilat decent, nu cu mobila bunicii ci cu ceva măcar din deceniul trecut?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.