Sunt sigur că, după ce ați auzit despre falimentul EUroins, ultimul dintr-un șir de falimente din businessul de RCA, v-ați pus și voi întrebarea La ce folosește ASF, instituția care, cică, supraveghează sistemul de asigurări din românia și care, prin instrumente specifice, ține piața de asigurări la nivelul corect.

Și da, așa este, ați ghicit.
ASF nu este decât un vehicul, folosit de către politicienii la putere, pentru a scoate bani proprii de la buget. Și aici vorbim doar de salariile de zeci de mii de euro lunar, nu de șpăgile pe care le iau pentru a trece cu vederea mizerii precum cea de la Euroins. Sau cea de la Citi. Sau Carpatica. Sau, sau sau.

Acum, așa cum bănuiți cu toții, pagubele vor fi plătite de la buget, iar prețul RCA va crește, normal, în timp ce ASF va binecuvânta, cu blândețe, operațiunile. La urma urmei, stilul idiotic de asigurare este cel care favorizează ceea ce se întâmplă. Când tu nu ai niciun interes în a achiziționa o asigurare mai de doamne-ajută, întotdeauna te vei îndrepta spre cei ce oferă cel mai mic preț.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.