Șoferii vor putea să se adreseze propriului asigurător la care au încheiat asigurarea RCA pentru a recupera daunele produse într-un accident auto de care nu sunt vinovați, urmând ca asigurătorul său să-și recupereze în totalitate sau în parte sumele achitate de la asigurătorul RCA al mașinii șoferului vinovat de producerea accidentului, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență care introduce decontarea directă obligatorie la contractele RCA.

Și gata, cu asta se încheie epopeea Euroins și City Insurance, dumperii de RCA din România, autorii morali a o grămadă de tragedii financiare. Pentru că, așa cum e și normal, oamenii își cumpără cea mai ieftină asigurare, tâmpit să fii să iei o asigurare dublă ca preț, gândindu-te la confortul celui implicat într-un eventual accident cu tine.

Asta ar fi partea bună. Că îți recuperezi banii de la firma ta, cu celeritate, zic ei, mă îndoiesc, zic eu.
Partea proastă, pentru mulți, este că va începe scumpirea RCA, lucru care, în opinia mea, este ceva foarte normal. Nu poți să ai RCA cu bani de semințe și să aștepți ca, atunci când îți bușești tărăboanța, să pățești ca în UK, să primești mașină la schimb, mașina accidentată reparată rapid, fără ca tu să ai vreo problemă.

Doar că acolo o asigurare de 1000 de lire este o chestie normală, media fiind pe la 500-800 de lire (bine, evident, există limite diverse pe timp și experiențe, dar ca șofer nou, fără experiență, poți avea șansa să ai un RCA între 1500 și 3000 de lire ca popa. Eu, când mi-am căutat prima oară, găsisem cu 5000 de lire, 4890 ceva, dar mi-a zis un prieten că bifasem chestii aiurea, neînțelegând sistemul lor)

Well, va fi interesant. Abia atunci vom vedeam care cum își cumpără asigurarea. Evident, loganele și cazanele BMW vor cumpăra cel mai ieftin, după care vor face scandal pe facebook că e inacceptabil ce se întâmplă, doar au plătit un serviciu. Iar restul vor încerca să aibă o medie ponderată și cam aia o să fie.

Bine, ca punct final, am dubii că o să fie așa ceva sau că o să ajungă ca lege în formula aceasta. Ceva sigur se va întâmpla.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.