Stăteam eu ieri relaxat la KFC şi ronţăiam nişte aripioare picante cu maioneză de usturoi, dietetice desigur, când mi-au picat ochii pe hârtia de la bonuri de masă uitată de un tip pe masa de alături. Şi frunzărind-o, am dat peste o chestie care m-a făcut să-mi stea aripioarele în gât.


Suntem în anul de graţie 2009. Criza bubuie pe ici şi colo, desigur nu la noi, că la noi s-au băgat miliarde ca să iasă Băse din nou. La noi o să fie de la anul, când o să dea afara 100 000 de bugetari. Dar nu asta e ideea.
Se presupune că trăim într-o ţară civilizată, membru UE, UE unde o dobândă medie de credite e undeva între 5-10%, dar 10% deja fiind jaf la drumul mare.

Ei, CETELEM te ajută, stimate consumator rromân. Îţi dă voie să iei în rate un produs de 10 milioane, la care să plăteşti rata fixă 500 000, timp de 38 de luni. În total, 19 milioane în 3 ani. Desigur, aici nu se aduce vorba de diferitele comisioane, de acordare credit, de administrare cont, comision de plată, eventual comision de plată anticipată sau restul de comisioane care atârnă ca o tingire de orice credit acordat în rromânia.

Şi pentru că totul avea nevoie şi de un nume, i-au spus DAE 47,9%.

SFINTE CĂCAT! Dobândă de 50%?? Unde naiba trăim? În Zimbabwe, unde? Cum se poate ca acum, la 15 ani depărtare de momentul în care plăteam la BRD dobândă variabilă de 127% să îmi iau primul calculator, să avem în rromânia dobândă la nivelul de cămătărie?

50%???
Şi ştiţi care e faza? În această „sfântă perioadă a sărbătorilor„, când rromânii se duc, cu mic cu mare şi decartează pentru zeci de kile de carne de porc şi altele prin hypermarketuri, la ghişeele CETELEM e coadă.
Pentru că na, e 50% dobândă, dar dacă ai nevoie stringentă de o plasmă acasă, cum să nu o iei??
Doar plăteşti 50 de lei lunar…