Pentru cine nu știe, moare se numește zeama de varză, la moldoveni.
Cică s-a lansat un mare clip al măreței trupe vama, compusă din Tudorică Chirilă și niște necunoscuți. Pentru mine ar fi rămas totalmente indiferentă, eu de la Vino să te fut în hotel cișmigiu, compoziția originală a lui Tudorică, nemaiascultând vreodată vama. Sau vama veche. Sau ce spanak sunt ăștia.

Doar că citez din memorie:
Copilul care aleargă către mare este o pastișă, este un strigăt îndreptat împotriva pierderii valorilor umane, împotriva degradării sensuale, o chemare la luptă în apărarea bunului simț și a muzicii de calitate. Plus de asta, am înțeles că unele domnișoare chiar au plâns ascultând această capodoperă.

Acum, oameni buni, să îmi fie cu iertare, dar dacă nici Chirilă nu este cel mai hipstăr dintre hipsterii ce au popoulat vreodată meleagul carpato-danubiano-pontic, înseamnă că nu avem și nu am avut vreodată hipsteri.
Adică îmi aduc aminte de el cu duioșie de la Sibiu, cum era cu celălat gheiozar, Bucurenci, ăla cu tricou cu decolteu la buric, Chirilă cu ochelari de soare la ora 8 dimineața, servind o apă plată și-o cafea.

Băi hipstereanu, vă urcați pe umerii maestrului Rebengiuc, dar nu vă puteți ascunde. Pentru că vă știm și vă supraveghem.
Chirilă, fugi la Andreea, lasă muzica oamenilor care știu să o facă.
De exemplu, Michael Miller, from Antenna One

20 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Hai ba, esti rau. Omul Bucurenci refoloseste, nu arunca nimic, nu da banii pe plasticaraie sa polueze. Ce daca a mai crescut? vrei sa cumpere acu tricou cu burta? El refoloseste/recicleaza. Putin respect, ce naiba.
  PS respectivele tinere donsoare m-au emotionat. La maxim. Si dupa aia minim. O bere, alta donsoara-wow,maxim. Apoi minim. Si tot asa. Tin sa le multumesc pe aceasta cale pt talent si perseverenta. Life is goood…..

  0

 2. Despe “moare” -test de cultura generala: mai stie cineva in ce context o aparut cuvantul asta in “Cel mai iubit dintre pamanteni”? E o faza super haioasa.

  Despre hipsteri, mama lor, intrai ieri intr-un magazin sa-mi iau un flanel pe gat, negru, simplu si am gasit tot felul de cacaturi hipsteresti. Sa vedeti ce m-a facut sa-mi fac cruce cu limba-n gura: acum esarfa face parte din bluza. Gulerul e labartat sau are o chestie din aia ce aduce a fular, prinsa intr-o parte a gulerului.

  0

  • #3

   Taranca care asculta fara sa vrea discutia dintre doctor si asistenta, isi ia barbatu’ acasa si-l vindeca miraculos cu moare.

   0

  • ai confundat dexele da esi pe-apreoape. Iete citanie:

   “”Într-o zi lui Haţeganu, înlănţui el dînd pe
   gît un pahar de vin, cît e el de mare, i-a făcut figura un ţăran, care a
   venit la el cu plămînul ciuruit de oftică.I s-a arătat radiografia, nu şi-a
   dat seama că ţăranul era acolo, alături pitit în suita lui, şi zice, moare,
   asta e, domnilor, moare!… După un an se întoarce ţăranul sănătos şi
   zice: domnu doctor, acum mi-e bine, să vă dea Dumnezeu şi
   dumneavoastră multă sănătate şi să trăiţi o sută de ani.Ce e cu tine?
   zice Haţeganu. Ce e cu ăsta? Şi doctorii îi explică, e ăla de anul trecut,
   care… ştiţi dumneavoastră, aşa şi-aşa şi cum arată acum radiografia?
   zice Haţeganu enervat (aşa sînt ăştia, dacă nu mori cînd zic ei că ai să
   mori, se enervează). Se uită el la radiografie, se enervează şi mai tare,
   toate cavernele se cicatrizaseră, ce-ai făcut, bă, zice, ce tratament ai
   urmat? Păi ce-aţi spus dumneavoastră, zice ţăranul, am băut moare!
   Ce e asta, moare? Zeamă de varză! zice ţăranul. Du-te în p… mă-tii,
   zice atunci Haţeganu şi-i aruncă radiografia în nas şi se cară, nu-i
   plăcea să-şi bată cineva joc de el, fiindcă el aşa credea, adică nu-i
   venea să creadă că… “

   0

  • iertaciune de elicubratuu, sunt beat. Am tangente cu sf Mihail! 😀

   0

 3. #6

  Am avut sansa (tks god 🙂 ) sa il intalnesc din intamplare pe baietasul asta, Chirila, pe strada. Pe langa faptul ca arata ca ultimul aurolac, mirosea a bautura de la o posta. S-a urcat intr-o masina, Volvo parca, atat de jepata incat credeai ca era la pistop-ul din Paris -Dakar.
  In concluzie, ce plm or vedea frate la el toate retardele alea care urla din toti rarunchii la concertele lui? Andreea mi se pare o fatuca super misto si destul de finuta… Asta o fi fantezia ei? 🙂

  0

 4. de omul Chirila nici mie nu-mi place insa de muzica lor da. Legat de piesa cu marea cred ca au auvut si melodi mai bune…

  0

 5. Moare=zeama de varza si in Ardeal 🙂

  0

 6. Dar poza aia puteai s-o lasi si mai mare. 😀

  0

 7. In plus, am impresia ca toate versurile scrise de chirila contin cuvintele “copil”, “mare”, “alearga”

  0

 8. #11

  Am fost si eu pe la vreo 2 concerte vama – omul canta foarte foarte bine, concertele sunt foarte reusite .
  La teatru nu exceleaza, se vede ca e limitat dar nu deranjeaza .

  0

 9. @Arhi: Michael Miller from Antenna One? adica Mihai Morar de la Antena 1? bineinteles ca este o parere personala dar Mihai Morar nu este cel mai reprezentativ in materie de muzica si nici Adrian (Boob) Sina cu Paula SeLing. Numai bine!

  0

  • #13

   Coffeeman » lol, the irony:)))))

   0

  • #14

   Lol, Michael Müller, Michel Meunier, Mika Mylläri, Michiel Molenaar, Miguel Molinero, Mikel Errotaria, Michele Mugnaio etc.

   0

 10. Eu il respect pe Chirila…a avut in trecut melodii foarte bine si mie se pare un om cu capul pe umeri.

  0

 11. #16

  Pentru mine ar fi rămas totalmente indiferentă, eu de la Vino să te fut în hotel cișmigiu, compoziția originală a lui Tudorică, nemaiascultând vreodată vama. Sau vama veche. In schimb , ipocrizia maxima:Nu uita că sunt şi copii aici, încearcă să fii decent. Comentatorii îşi asumă responsabilitatea celor scrise.

  0

 12. #17

  Cine plm sunt Chirila si Bucurenci ? Precizez ca ma uit foarte rar la tembelizor…

  0

 13. #19

  Noah bine asta-i parerea ta si-o respect, da’ de ce pula mea nu respectati si voi parerea altora? HUH? Io mi-s barbat, da’ tot am lacrimat la melodia asta noua a lu’ Chirila.
  @Arhi: Sa nu te puna necuratu’ sa ma bagi la spam ca fac urat! 🙂 Lasa-i pe altii sa ma faca-n fel si chip; treaba lor – nu-i bag in zeama!

  0

 14. Buahaha ce tare a sunat asta cu Michael Miller :))))

  0