cum sa masezi porcul

Sâmbătă, într-un din supermarketurile bucureștene, la cumpărături. La raionul de carne, văd un afiș mare NOU!!! ACUM CARNE DE PORC DIN RASA MANGALIȚA!

Patriot fiind, hai să cumpăr, să susținem economia românească, să susținem micul producător român, care crește porci, cu sudoarea frunții.

Norocul meu, total nespecific mie, m-am uitat la preț. 65 de lei kilogramul. ȘAIZECIȘICINCIDELEI KILOGRAMUL! Într-un galantar alăturat, nu știu ce vită argentiniană se lăfăia, la 62 de lei.

Deci mangalița, da? Deci să susținem producătorii românești, da? Cu prețuri de peste 10 euro kilogramul de carne, da? Pentru că porcii ăia primesc masaj în fiecare seară, de la 2 virgine care, ulterior, își sacrifică prețioasa pieliță pe masa unde porcul de mangalița este asomat și tăiat cu grijă și grație.

După care plângem, că românii nu sunt patrioți și nimic din ce e produs în românia nu e apreciat la adevărata sa valoare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

59 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    M-ai bine dispus tare, dupa meciul asta de taiat vene!

    • #2

      si pe mine m-a binedispus comentariul tau. suntem kit:)

  2. #3

    Asta da porc.Soricul subtire cu masaj de virgine se tine.

    • #4

      Cumva ai văzut șoric de Mangalița în sânge de la doo virgine?

  3. #5

    Auzi, da poate nu-i romanesc porcul. Adica rasa da, Mangalita. Dar daca e crescut prin Trinidad Tobago pe undeva?

  4. #6

    Nu inteleg, Mangalita este un porc cu foarte multa grasime, de ce ar fi mai scump ?

  5. #10

    Ai atacat mai multe “tinte” intr-un articol, decat au atacat Argentinienii tot meciul …

  6. #11

    Haioasa treaba, chiar azi a fost o emisiune/episod cu porci pe discovery (sau asa ceva) cu o rasa de porci locala pe la englezi, ceva… Curly (porci cretosi, spuneai ca sunt oi) , si printre altele făceau comparații chiar cu mangalița care cică e o rasa cam grăsoasă si naspa.
    Pe cine sa mai crezi ? 😛

  7. #12

    porcii din rasa Mangalita ca si fotbalistii din rasa argentiniana are soooo overrated…

  8. Nu ai zis ce carne

    • #14

      pulpa

    • #15

      Animalule, ia zi daca iti pica mangalitza la cutia misterelor ce faci din ea? Pe langa faptul ca tre’ sa-i faci un plating de-i curge scuipat pe ochelari lu’ chef Florin

    • ” La Paris, de exemplu, jambonul de Mangaliţa se vinde cu circa 165 de euro kilogramul.”

      Plm, scump porc.

  9. #17

    Da’ nu puteai sa comasezi astea doua articole consecutive despre porci intr-unul singur?

    • #18

      cred ca ai citit gresit articolul trecut, era despre viermi si scatofilie

  10. #19

    Mangalita e cautat în Ardeal,pita si clisa apoi jinars

  11. #20

    Din cate am inteles rasa nu mai este romaneasca. Ungaria a devenit cel mai mare crescator de porci de rasa Mangalita, grasimea lui fiind foarte bogata in omega3…..si nu are nici mercur, ca nu-i porc oceanic 🙂

    • #21

      grasime de porc bogata in omega 3… si prostii astia mananca pesti si alte prostii pt omega 3…

  12. #22

    cat ar trebui sa fie un pret decent?
    calitate decenta.

  13. Ca veni vorba de porci, mi-a fatat si mie,recent, purceaua, 9 purcei rosii, cu pete negre pe ei -parca sunt dalmatieni. Vreti poze? Vreti? Vreti? Nu-i asa ca vreti?:mrgreen:

    Sunt rasa Duroc -porci americani si cica-s din aia care nu stiu ce e aia slanina si au carnea foarte buna. Iete colea informatii.
    www.macelariaradu.ro/informatii-utile/cele-mai-cautate-rase-de-porci-pentru-carne/

    Mi-au fatat si iepuroaicele -am 16 iepuri acum.

    Zic sa ma notati in agenda fiindca in viitor voi face crescatorie de porci si iepuri si daca vreti carne slaba/dietica ieftina, de la mama ei, dati semnal incoa. 😉

  14. #24

    Evident, la voi in sat e plin de nutritionisti si ingineri agronomi. Ţaţa Leana de la voi din sat vorbeste numai despre acizi grasi nesaturati iar nea Vasile, dupa ce sacrifica porcul in macelaria lui mai sterilizata ca o farmacie, il prepara in stil Jamie Oliver…

    Welcome online ţărane! Curge netu la voi in sat?

  15. #25

    Se pare totusi ca ai prins o super oferta. Ungurii cica vand kilu’ mult mult mai scump:

    agrointel.ro/5290/mangalita-porcul-somon-sau-uleiul-de-masline-cu-patru-picioare-recucereste-transilvania/

    modernfarmer.com/2014/03/meet-mangalitsa-hairy-pig-thats-kobe-beef-pork/

    Nu inteleg o chestie. Suntem toti “pă net”… adica intr-o oaza de informatie.

    Totusi ne doare degetul sa dam o cautare pe google ca sa ne lamurim oarecum, sa ne facem o idee inainte sa slobozim pe blog niste enormitati. Mai ales aia cu “la mine in sat…” a fost epica.

  16. #27

    nu am intels niciodata de ce e asa de mediatizat in ultima vreme porcul asta.
    din copilarie : slanina lata cat cazmaua, cresc greu (nu poti sa faci clasicul primavara 2 purcelusi, de craciun sa ii tai, tre sa astepti pana in primavara cealalta) mananca de sparg, dar nu pun pe ei nimic … banui ca de aia costa dublu carnea. ca bagi in ei mancare si degeaba. care e avantajul nu stiu.

  17. #30

    Va lafaiti cu carnita de porc, soia nu va mai place, ‘ti-ai dreq de burgheji.

  18. #31

    Acum na, e pret pentru a listeri ce nu consuma

  19. #32

    Am facut o prostie, in loc sa anulez am apasat pe butonul alalalt.
    Vroiam sa spun ca e pret pentru a-listeri ce nu consuma peste.

  20. #33

    hai sa vedem niste motive: aceasta rasa nu poate fi crescuta industrial, carnea de mangalita nu se poate compara cu a porcului normal corcit din generatii in generatii, asa ca user: nu bagi in ei mancare degeaba pentru ca nu e vorba de cantitate ci de calitate in primul rand, carnea contine mai putin colesterol, seamana cu carnea de mistret mai mult, ce carne de porc mai poate fi consumata de cardiaci cu acordul medicului? carnea de mangalita are omega 3 ca si carnea de somon si e fara toxine fata de alti carne de porc. Eu zic ca isi justifica pretul cu varf si indesat.

    • #34

      Da-l ba dreq ca tot porc e. La fel si cornutele ale argentiniene, tot niste vaci sunt orice ar zice ei. Acuma, daca te-au pacalit pe tine, lasa-ne pe noi in ignoranta noastra si nu ne livra scaunel cu lingurita.

    • #35

      cred ca e mai putin importanta rasa porcului . mai mult conteaza modul in care e crescut/hranit

      imi vine greu sa cred ca un mangalita crescut cu cereale intr-o cusca este atat de sanatos.

  21. #36

    Eu stiam ca se creste pentru slanina nu carne, da na or fi mai destepti ai nostri.

    In Ungaria de craciun era 10-12 lei kg, de pasti tot cam atat.

    Bine ei au tva mai mic si la alte aalimente, nu doar la paine.

  22. #37

    se numesc subventii. unele state subventioneaza mai mult decat altele.

  23. Iote cum arata carnea de Mangalita.
    cdn.modernfarmer.com/wp-content/uploads/2014/03/marble-meat.jpg

    Mie nu-mi place cum arata ca imi place pecia. Dar cred ca faci niste piftii…
    Iar daca usturoiezi slanina… + tuiculitza de pruna si paine de casa. Apoi cu vinisor…
    Gata, plecai inspre bucatarie ca nu mai rezist.

  24. #39

    Aia din poza e Nicole Cherry?

  25. #41

    Pai din moment ce bercea si tot clanul au intrat la rece, a scazut oferta de carne de porc si automat a crescut pretul

  26. #42

    Eu cumpar direct de la taran. E mai ieftin si ca si calitate e cel putin egala sau mai buna. De exemplu in perioada asta il iei la 6lei/kg viu.
    Bine, asta presupune sa te deplasezi si sa faci putina mizerie. Nu e ca si cum l-ai lua de pe raft.

  27. #43

    @Paul: ai facut acasa muschi de vita la gratar, din argentina si din ala romanesc ? sa vezi diferenta? eu pot sa spun ca merita banii in plus aia din argentina. mai exact platesti rasa si modul in care se hraneste. exista si carne de vita din Romania din rasa angus care e buna, dar e mai scumpa decat cea obisnuita.
    asa e si la porc. conteaza foarte mult cum este hranit animalul si la final cum este distribuita grasimea in bucata de carne. adica gustul, savoarea nene !
    ma dezamagititi. voi nu va dati seama ca si ei, animalele, are suflet ? sunt si ei om ?

    • #44

      Om bun, 65 de lei kilu de carne de porc este o ofensa adusa inteligentei mele. Vorbim totusi despre porc, animalul in care au intrat toate duhurile rele. Cu tot respectul fata de inteligenta lui si fata de modul in care a fost hranit si in care a zburdat pe campii, fara sa fie stresat.

  28. #45

    Verii mei au o ferma de Mangalita , cresc atat varianta rosie cat si cea neagra.Porcii (cateva sute de exemplare) sunt crescuti in conditii de semisalbaticie.Intreaga productie (in viu) este contractata pe urmatorii 4 ani, indiferent de nr de capete sau greutate; cumparatorii sunt cativa droducatori de mezluri super premium precum si niste restaurante fitoase din Austria, Ungara, Belgia, Franta, UK.

  29. #46

    Atentie cu patriotismul. Cel mai mare producator de mangalita la ora actuala este Ungaria ;).
    Pe de alta parte, este un nou hype acest mangalica, care este supraevaluat mai ales din cauza ca in general porcii mangalica sunt crescuti in sistem extensiv (ca la tara, pe pajiste, iarba/namol etc., deci sunt considerati mai sanatosi) si, asemenea porcilor vietnamezi, produsele din carne de mangalita au continut mare de HDL (coleterolul “bun”).

    • #47

      Revin, cu foamea de litere potolita.
      Patriotismul nu are a face cu exportul.La finele lunii trecute verii au expediat 160 de exemplare adulte, vii de Mangalita in Ungaria!

      Baietii cresc porcii intr-o padure mare, fag amestecat cu stejar.Rata de crestwere este destul de mica deoarece se evita furajarea artificiala.Porcii dorm in aer liber.

      P.s. – urmeaza sa inregistreze o marca de mezeluri & carneturi conexe; daca ar fi catusi de putin patrioti, i-ar spune “Honvedu’ Guitator”.

    • #48

      P.p.s – to “la un moment dat” Ungaria era cel mai mare exportator de produse din lemn.

    • #49

      Aviz miticilor , atat celor de Ardeal cat si celor de Bucuresti – m-am intors dintr-o plimbare prin HarCov, aceasta Hungayrie interioara care roade Romania pe dinauntru.
      Sa nu v-aud!

  30. #50

    Nu prea cred ca are legatura promovarea produselor romanesti cu pretul de la porcul respectiv. Ca sa promovezi un produs romanesc trebuie ca acesta sa fie mai ieftin decat alt produs importat echivalent.
    Ca o fi prea scump pentru ce poate asta e altceva – dar francezii de exemplu nu cred ca isi bun problema nepromovarii produselor frantuzesti pentru ca branza cu mucegai a lor este mai scumpa decat telemeaua romaneasca.

    Subliniez ca ramane de discutat daca pretul este justificat sau nu, singura chestie ca nu mi se pare a avea relevanta in promovarea acestor produse.

    • #51

      Ca sa promovezi un produs, orice produs, trebuie sa ai bani si oameni cu cap.

  31. #52

    Pai avand in vedere ca Mangalita are 90% grasime si 10% carne e si normal sa coste atata. Eu stiam de la scoala ca rasa asta de porci se crestea exclusiv pentru facut sapun (ma rog, se mai folosea si de la caini).

    • #53

      Ti-a crescut o tumoare pe creier de la prea mult fast food?

  32. #54

    Am luat in decembrie din Ungaria, de la taran d-acasa, cu 500 Ft/kg [7 lei] alive, mangalita 100%. Atat!

    • #55

      La acelasi pret poti sa-i iei si la noi.Negri sau Rosii.

  33. #56

    Ce-o zice Allah despre obiceiurile tale culinare?

  34. #59

    Ba pastila, de parca atunci cand tai porcu trebuie sa fii nutritionist sa vezi ca e jumate sunci… puii mei, il vezi numa sunci, si vecinul are porc cu procent mai mare de carne, nu-ti pui intrebari? Nu-l intrebi pe vasile ce porc a avut?