Azi am fost cu Cismaru la tradiționalul mic de vineri de la Cocoșatu. Totul a fost bine și frumos, până când…
Și uite-așa, fiind eu destul de scârboșel la mâncare, nu o să mai mănânc ever la Cocoșatu. Din nefericire, opțiunile de mici buni sunt destul de reduse în București. Chiar mă gândeam, împreună cu Cismaru, să găsim un sponsor și să facem Turul Micilor din România, să descoperim cel mai bun mic posibil, cel pentru care merită să bați jumătate de românie, cam ca pentru ciorba de burtă de la Kon Tiki din Sibiu.
Masa și cola zero a fost asigurată de către Alexandru Neștian, cel care s-a sacrificat pentru ca noi să putem mânca și astăzi.
NOU
la kontiki te duci singur, ca urasc ciorba de burta
NOU
well, vei merge si vei gusta, sa vedem daca nu iti place.
NOU
am un copil de crescut, nu risc sa mor la 30 de ani
NOU
Acolo nu am fost niciodata :)) Dar ma risc!
NOU
barbati care nu maninca ciorba de burta sunt femei
NOU
Ma duc cu Arhi. E geniala ciorba.
Pentru mici am inteles ca in Branesti e un local bun, habar n-am despre care e vorba dar intreb daca vrei.
Ce-ti recomand cu draga inima sunt micii de la Lamaita din Bals, Olt. GENIALI. De fiecare data cand am treaba prin zona basculez cativa.
NOU
fost la branesti, nu sunt competitivi
NOU
nu trebuie sa bati Romania, mergi in brasov, iti spune domn’ gospodar unde, ca deja sta acolo de o vreme asa ca a fost admis in societatea secreta, cred.
NOU
+1 la domnul Mihnea. la nea mitică la bv este apogeul micilor din această țară.
NOU
iar eu…eu nu am fost informat despre asta??
NOU
aia din obor nu se califica?
NOU
nu prea imi place carnea de caine
NOU
nici mie, dar aia din Obor e buna rau!
si ca sa citez un clasic in viata: “well, vei merge si vei gusta, sa vedem daca nu iti place”
NOU
Macar de-ar face un bine populatiei din Bucuresti…
NOU
Aia de la obor, terasa ‘obor’, sunt super buni.
NOU
aprob pozitiv micii de obor
NOU
Cândva, pana în urma cu 3 ani, ma duceam la mare pe drumul vechi doar ca sa ma opresc la Malu (intre Slobozia și Urziceni) și sa mananc cei mai buni mici din Balcani. Poți începe aventura de acolo.
NOU
Ce`i aia ? Plastic ?
NOU
da
NOU
inelul de la prezervativ
NOU
Hahaha, cel mai scarbos comentariu ever.
NOU
asteptam raspunsul asta cu “inelul de la prezervativ” de la Crudutza…
NOU
Ce e in mic, ca nu-mi dau seama? O bucata de celofan?
NOU
Vad ca a mai intrebat cineva. Traiasca moderarea comentariilor!
NOU
Dedulesti!
Oh, wait…
NOU
La dedulesti mananci mici acceptabili doar daca nu ai pretentii. Pentru ca singurul local cu vanzare cat de cat, deci rulaj ceva mai mare deci oarecum sanse mai mici de imbolnavire are o toaleta de mai bine mergi in padure sa faci… iar bon fiscal primesti doar daca tragi chelnerii de maneca. Dedulesti, acest “mic” paradis fiscal…
NOU
aia originali de la dedulesti sunt cei din mijloc
NOU
“Turul Micilor”. ..Hmmmm, ca sa parafrazez pe cineva celebru, parca nu te dadeai in vant dupa clujeni, aka Boc.
NOU
fii serios, nu-l inghit pe boc:))))
NOU
scuipa-l 🙂
NOU
cumva, discutia a degenerat…
NOU
imgur.com/a/OdkbB
NOU
Like like like. Ai 3 de like, mergi mai departe :))
NOU
Incearca micii de la macelaria Priceputu,cred ca e cea mai ok varianta pentru Bucuresti…
NOU
Încearcă la “Atelierul de mici”. Nu am fost niciodată, de fapt nici nu cred că l-am văzut vreodată deschis, dar după nume pare ispravă mare.
Și să ne zici și noua cum a fost, dacă e.
NOU
Recomand ciorba de burta de la mine din zona, iar dupa aprecierea mea e chiar mai buna decat cea de la Kon Tiki. E un restaurant intre Medias si Tarnaveni(jud. Mures) si se numeste Hanul Vanatorilor, e modest dar mancare e foarte buna. Ciorba de burta e servita cu smantana de bivolita. Printre specialitati, mai poti sa mananci tocanita de cerb, mistret sau chiar urs.
NOU
Recomand aceasta bodega din Popesti Leordeni: www.google.ro/maps/@44.3761159,26.1640836,3a,75y,142.91h,72.46t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjJBb9WmdtfBav2yuJtpMUQ!2e0!7i13312!8i6656
Nu stiu ce nume are insa daca reusesti sa treci peste impactul vizual de a impartii aceasi masa cu oameni care lucraza pe santier sau agenti de vanzari vei manca cei mai buni mici din tara asta.
NOU
La nea Gigi. Daca ajungi acolo sa spui ceva, platesc eu berea Cetine!
NOU
Pot confirma ca seara mereu este full, am auzit ca micii sunt belea si ca se mananca pizdulici bune!
NOU
Trebuia să aduci aminte de Kon Tiki?
Salivez. Alegeam să plec in delegație doar ca să mănânc la ei.
NOU
zic decat atat: Mititei cu par pe ei
NOU
Sau mititel cu par pe el. Mai versatil.
NOU
dar Cata 66 mai exista? nu erau neaparat buni, dar macar erau mari 🙂
NOU
Hmmm…Cata, amintiri diavole…cre’ca ne stim. S-a mutat demult de pe Stirbei undeva pe la Banu Manta
NOU
Bravo frate, imi place că bei d-aia cum ii zice, ia uite ce lapsus am, irlandeza, Guiness. Guiness e in paharul tau cred.
NOU
De ce te scarbesti asa. Nici macar nu erau floci.
NOU
E celofanu în care au venit împachetati micii de la kaufland
NOU
Scirbosel la mincare si mici sint doua concepte care nu prea merg impreuna.
NOU
În Galați în Micro 39A la bar la Rusu, e singurul din oraș care încă folosește rețele vechi, nu cumpăra mici din market.
NOU
Recomand DOAR pentru mici, restul de feluri din meniu este banal, restaurantul din parcul Crangasi. Nu terasa, ci restaurantul de langa terenurile de fotbal. Micii sunt senzationali, gatiti afara pe gratar de carbuni. Fiind un fan al micilor pana acum in topul meu acestia sunt pe primul loc. De 2 ani de zile vara (pentru ca iarna se prajesc pe fonta si nu sunt la fel) ma duc special pentru mici!
NOU
Mici buni? Mie mi-au placut cei de la Gil. Însă cei mai buni din țară (de care am avut eu parte), sunt de la valea Sarului.
NOU
Am vrut sa iau acasa de la Gil. M am razgandit cand am.vazut un caine in restaurant.
NOU
Ai dreptate! Micii de la popasul din padurea sarului sunt cei ma deliciosi.
NOU
Merg des in Sibiu, stiu de kon tiki dar n am fost. Chiar.merita bagat un sampling?
Despre mici:
_am auzit ca cocosatu ii ia de la.selgros so meh
_mereu cand merg in Obor, bag mici. De departe sunt de top. Merita.
_ultima stire pe surse ar fi ca micii de la debarcaderul din Herastrau ar fi demni de luat in seama, mai ales in timpul.saptamanii, in tihna.
NOU
este cea mai buna din tara. trust the expert oppinion
NOU
OK voi baga si voi relata yay or nay.
Stiam ca lumea vine cu oale sa ia pt acasa.
NOU
Cei mai buni mici is aia de-i pregatesc eu. 😉
In alta ordine de idei, castraveti langa mici? Interesant; n-am mai vazut asta pana acum.
@Frij: Aia nu-i “Ghinis”, e Cola 0; Seniorul e la dieta.
NOU
Salut Seniorule.
Am o curiozitate de om la cura de slabire:
Avand in vedere ca onorabilul Cismaru are deja niste mici in farfuria din fata lui este corecta prezumtia ca aialalti 10-11 din platou reprezinta portia ta si doar a ta?
NOU
nu
NOU
Cei mai buni mici sunt aia facuti de tine.
Kit de facut mici pentru camionagii
i.imgur.com/KMwxOry.jpg
i.imgur.com/dsEpC3w.jpg
NOU
Despre mici:
razvan-codrescu.blogspot.ro/2013/05/micul-nostru-mititel.html
Articolul e scris in 2013 in contextul tentativei de interzicere de catre UE a folosirii bicarbonatului in producerea alimente. Pentru cei corect politic recomand citirea doar a partii a II-a.
NOU
eu am mancat mici buni la hanul lui manuc
NOU
:d singura chestie utila pe care am aflat-o aici e ca ca trebuie neaparat sa evit kon tiki din sibiu.
NOU
Ala e mic cu pochemon…
NOU
Micii din piatza de la Bacau cu carne de la Iosca sunt cei mai buni din Europa. Am verificat!
NOU
din europa e usor, pentru ca in tot restul europei sunt niste chiftele cu condiment de ala turcesco-bulgaresc. in romania e problema
NOU
Hai cu Bacaul! Are dreptate ‘nea ratty!
NOU
Lacu Roșu, restaurant Panorama. Mici clasa A.
NOU
Orice ar spune lumea, oricât ați „face reclamă” pentru anumite locații, micii mici tot la Dedulești sunt. 🙂
NOU
sa imi las si eu cei 2 centi:
mici buni am mancat la dedulesti pe vremuri, de prin 97-98 si pana in zilele noastre, daca stii de unde sa ii iei. mai mainstream asa am mancat buni la caru cu bere, evident la cocosatul erau OK odata.
dupa ce am emigrat din bucuresti in ilfov am constatat ca prin mai toate localitatile limitrofe bucurestiului este cate o bodeguta unde trag muncitorii de obicei si unde poti avea surprize placute.
pentru gratarul propriu am incercat de toate natiile, cam de pe la toate carmangeriile, inclusiv cei care fac pentru dedulesti.
cei mai buni ever i-am gasit la o mini carmangerie de familie in Domnesti, La 2 Fratiori se numeste. cei cu vita+porc+oaie sunt geniali. se fac inhouse de pe o zi pe alta, de cate ori am fost acolo mi i-au format pe loc. ca si gust mie mi-au trezit amintiri, seamana sau sunt la fel cu ce mancam pe vremuri in gradinile de vara sau la berarii, cu sare sau cu mujdei.
NOU
domnesti. retinut
NOU
Micii care n-au macar 20% carne de oaie ar trebui interzisi la vinzare.
NOU
incearca micii de la marius, de pe pantelimon