Nu știu dacă a mai remarcat cineva declinul major al lui digi24.ro din ultimele luni. Versiunea de mobil a sitului a ajuns copia fidelă a siturilor de spam gen realitatea, rtv sau mediafax, cu clickbait și tot tacâmul, titluri gen GEST URIAȘ FĂCUT DE FOTBALIȘTII DE LA ECHIPA X , exact cum se face ca să atragi idioții de pe facebook.

Anyway, din punctul de vedere al unui site, problema e simplă. Închis situl, scos din feed, problem solved, așa cum am făcut și cu antemenționatele. Problema reală care apare este alta.

Dispare presa reală, aia care oferă știri și care muncește pentru ele, siturile serioase, cele pe care intri pentru a verifica dacă o știre e adevărată, siturile unde citești cu respect autorii și pentru care, la nevoie, ai plăti și abonament.

Practic, în românia nu există așa ceva. Cui să plătesc abonament, subumanului de Curea de la evenimentul zilei, cel ce ia dejecțiile Simonei Ionescu, le mestecă bine între fălci și le dă drumul drept articole? romania liberă, care s-a transformat în arma de luptă a proprietarilor, familia Adamescu, împotriva statului român? Hotnews, unde Tapalabă scrie doar în funcție de cei ce îi plătesc facturile, având opinii extrem de valide, pro toate părțile, numai banii să iasă?

Serios, nu ai de unde să citești presă reală și serioasă. Iar asta chiar e o problemă, că parcă nu aș plăti 500 de euro pe lună să mă abonez la news.ro, că de AGERPRES nu mai menționăm, de când a devenit portavocea activităților șefului ei.

Și ok, citim presă străină, dar ce facem cu evenimentele neaoșe?