Primele zile din 2024 sunt ocupate cu crearea conturilor în Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru a folosi e-Factura. Unii încă nu au reușit să se logheze: încă încearcă. Alții au observat, luni de exemplu, că unele module din e-Factura nu le-au mers pur și simplu. Bineînțeles, mai sunt și cazurile în care unele facturi apar de mai multe ori în sistem (iarăși este o eroare frecventă care exista chiar și înainte de generalizarea e-Factura).

Toată lumea știa că mizeria asta hypercentralizată nu va funcționa. Bine, însăși justificarea existenței ei este o mizerie fără sens, dar deja nu mai are rost, e făcut, nu mai dispare.

Dar fiind un gunoi făcut de o firmă românească de IT (it-iștii români fiind, probabil, cei mai slabi și mai delăsători it-iști din lume, ar trebui să își pună la CV funcția de copiator de pe stackoverflow, nu developer) merge exact cum te-ai aștepta, adică nu. La fel ca sistemul de carduri de sănătate, de exemplu. Sau orice alt sistem IT al statului român. Trăiască e-românia.

Anyway, ideea e că eu nu am reușit să găsesc care e firma care a luat zecile de milioane pentru dezvoltarea sistemului e-fail. Doar ceva gen surse ANAF. Ceea ce înseamnă că se încearcă și acoperirea rahatului, deci se știa deja că va bubui.

Așa că sunt curios, CINE A FĂCUT E-FACTURA.RO?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.