Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Nu e curcan. E struț.
Cu tot respectul pentru limba noastră-i o comoară, dar în farsi, la struț îi zice “șotormorg” شترمرغ care în traducere e “găină-cămilă”.
Cam ce se vede în imagine.
25
#3 NOU
zz
zici ca il gateste miss Croatia intre picioare
78
#4 NOU
Ensi
Tocmai am cautat pe google cine-i Miss Croatia :))))
51
#5 NOU
Ensi
Stai putin, cincizeci de dolari kilogramul?!?!?!?!?
Ce e asta, Avengers Turkey?
31
#6 NOU
M
Esti pe Australia?
13
#7 NOU
Ensi
Nu e licitatie?
8
#8 NOU
RobertD
Nu exista un pret corect este vorba de cerere si oferta, daca sunt cetateni care cumpara la pretul acesta vor vinde in continuare, daca nu erau cumparatori probabil pretul era habar nu am 1500 lei, 1000 lei.
Sincer nu as plati pentru ca unu la mana e mai misto sa il gatesti tu cum vrei si doi la mana sunt sarac nu imi permit un curcan la 2800 lei.
48
#9 NOU
Dani Corban
achiesez cu doi la mana si mi se pare chiar mai important decat unu la mana sau decat un eventual trei la mana.
50
#10 NOU
M
Daca trei la mana este ca e vegetarian atunci e chiar mai important decat unu la mana si doi la mana!
14
#11 NOU
Zarax
Chiar si un ceas defect arata ora corecta de 2 ori pe zi. Au curcanul congelat si daca pica “fraierul” bine, daca nu, nu. Nu pierd nimic. Chiar daca este cerere, nu inseamna ca pretul cerut e corect. E doar specula.
16
#12 NOU
Peredhil
Depinde la ce departament lucrează curcanul.
67
#13 NOU
kilroy
Corect. Poate sa fie de la Permise 😉
30
#14 NOU
filipa
Ce e aia gramaj+20kg?
Ps: am vazut si la coleg niste preturi la mancare gatita de m am crucit, nu cometez ca sa nu fiu off.
Psdoi: douamiisasesutedeanisastealaei. Mi se pare scump, bine, mie mi place in bucatarie.
21
#15 NOU
Alin(a)
Poate-i în lei vechi.
2
#16 NOU
Andrei G
+20kg inseamna ca nu poti gasi curcani care sa aiba fix aceeasi greutate. Asadar se aleg pasari de cel putin 20 kg.
1
#17 NOU
John Temple
Curcan?
Ori e porc ori nimic.
24
#18 NOU
eugen
John de fapt este un porc deghizat în curcan, sa deghizat așa bine că nu i se vede decât prețul, prețul e de porc.
15
#19 NOU
pvladc
Ca sa faca 20 de kile curcanul asta a mancat ca un porc.
Pe mine nu curcanul ma sperie ci leii.
17
#20 NOU
Cristina
@ eugen, pune frate virgula aia ca am stat si am citit comentariul lui John de 1000 de ori sa inteleg ce ai cu omu’….
30
#21 NOU
mihai1
da-l in PLM de Curcan.
inteleg tva, salarii, gaz….si ceva profit… dar 2700? 500 de euro?
23
#22 NOU
Șerban
Curcanul nu mă pune pe gânduri. Piftie Pro Max au?
20
#23 NOU
a
SH nu este?
24
#24 NOU
M
Molfait doar putin de o batranica din Germania?!
55
#25 NOU
calin
Ba da mai da-l in plua mea de curcan … cumpar un porc de banii astia
32
#26 NOU
pipzn
Unii au si cumparat. Viu. Si porcul a avut 200 de kg
Cel mai bun curcan tot porcul este.
12
#27 NOU
Costi
Eu am luat împreună cu vecinul, un porc de 160 kg, 2200 lei.
Curcanul ăla poate e încrucișat cu vita waygu.
25
#28 NOU
Lucian
Pentru un porc nu e mult 2700 lei ! Pentru restul , avem curcan !
15
#29 NOU
Tony
Tocmai imi povestea sora mea, in Londra, nustiu zona, ce magazin, whatever, curcan 6kg la 160lire. Am zis ca e imposibil asa ceva. M-am linistit.
16
#30 NOU
Calin
Tov. Scarlatescu are impresia ca sa intalnit hotul cu prostul … e curcan Michelin sau ce?
25
#31 NOU
Sorin
Da, are gust si textura de cauciuc. De iarna, desigur.
24
#32 NOU
Boris
As da pana intr-o mie de coco sa fie gatit un curcan daca mi-a incurcat afacerile. Da’n romania gaborii-s mafie, e periculos.
20
#33 NOU
gc
Pretul curcanului + 150-200% . Eu ma indoiesc ca un curcan are 20KG gatit si pentru o carcasa cruda pare mult.
11
#34 NOU
Zarax
orice restaurant care se respecta calculeaza greutatea la crud.
7
#35 NOU
Marinel
@zarax
La makidonime, da, prin lumea mai spălată gramajul e la produs finit. Chiar și la vecinii bulgari de care mai rîdem uneori…
7
#36 NOU
gc
@Zarax am vazut ambele variante folosite si pana la urma e irelevant cu conditia sa mentioneze despre ce fel de greutate e vorba.
1
#37 NOU
eugen
Curcan cu preț de Iphone, ăsta e viitorul 🙂
25
#38 NOU
Ender
+20 kg pentru toata familia?
ce gluma idioata. poate tot blocul si cateva trupe de colindatori
23
#39 NOU
nea_zăpadă
Poate-o fi Oana Roman invitată, la asta te-ai gandit?
40
#40 NOU
Ionut M
Eu am plătit pe un curcan românesc de 11 kile, carcasa, 400 de lei.
O fi mult, o fi puțin?
9
#41 NOU
nimble jack
Ai dat bine, am cumparat si eu impreuna cu o prietena un curcan de 20 de kile crescut la tara de cineva si ne-a costat 700 de lei (350/persoana).
4
#42 NOU
Cristina
Da. E un pret corect. Dar in loc de curcan sa fie Iliescu. La slow cooker daca se poate. Si sa vina gata feliat, marunt. Sa fie de sufletu mortilor pomana.
13
#43 NOU
Duhul
Iti dai seama ce inseamna sa dai atat si sa ajunga livrat rece?
31
#44 NOU
Alina I.
Pai ultima zi de livrare era 24. Deci clar pe 25 e rece. Și daca-l încălzești tu, se usucă. Deci nu merita banii
#45 NOU
adi
27eur/kg. Lasand la o parte cantitatea (20kg e ok doar daca sunt 10 oameni la masa) pretul e… mare. O fi gatit de un chef dar totusi… E la pret de homar la restaurant de fite aici in zona (50eur homarul de 2kg aprox.).
8
#46 NOU
Arhi
aici unde?
#47 NOU
Zarax
cine naiba mananca 2 kg de curcan la o masa? E bun pentru 40! nu 10.
Si pun pariu ca la interior nu e bine facut. Daca mai pui si un premolar/canin la banii aia faci de un aifon d’ala cel mai max&pro. Sau doua daca trebuie implant.
Eu il dau dracu de curcan si bag sarmale cu mamaliga.
Ținînd cont că nu prea e curcan-curcan ci curcan-porc, mai degrabă e ministru…
9
#55 NOU
boglous
Sunt singurul caruia nu-i place curcanul? Carnea mi se pare fada si fara niciun gust.
15
#56 NOU
Alin(a)
Păi ăsta nu-i de mâncat e doar ca să te lauzi pă FB, Insta și alte Tictoace.
8
#57 NOU
Dr. Acula
Mult! Exagerat de mult. Acum 15 minute am văzut curcan bio (!), 4-5 kg, 9,50 euro/kg. Billa Plus, în Austria.
Gătit nu aveau, așa că nu vă pot zice un preț, dar mă îndoiesc că ar fi atât de mult.
9
#58 NOU
Sorin
Acu depinde, poate e gatit cu gaze extrase de OMV din Marea Neagra.
12
#59 NOU
John Temple
@Dr.Acula: și io tot Billa Plus folosesc. Cotletele de porc, fără os, de la Clever îmi plac cel mai mult.
4
#60 NOU
Andi
Acolo la “Năvodari”, pe unde te-ai mai plimbat, tot la fel de scumpă era mâncarea?
7
#61 NOU
Arhi
cam la fel
#62 NOU
Stefablue
L-a gatit Salt Bae in persoana, fara sa se spele pe miini de cind a atins cupa?
16
#63 NOU
Ciocanul
Poate au scapat un zero in plus ?
3
#64 NOU
benea
Recent luat de la Mega curcan intreg, carcasa, la 14.90 lei / kg. M-am dus dupa paine, m-am intors cu un curcan in brate.
Intradevar erau carcase de doar 5-6kg, dar fiind curcan mai tanar a iesit mai gustos decat ce am mai gatit carcase mari.
Acum la acest pret x 20 kg + adaos 300% (ca e gatit & transport) mai mult de 1200 lei nu ar iesi un pret “corect”.
Probabil se adreseaza influencerilor si instagramistilor – fac cheta 50 piscotari si se aduna de un curcan pentru o poza noua de profil #curcande500coco
13
#65 NOU
nea_zăpadă
Vezi c-ai un “0” in minus la piscotari.
3
#66 NOU
gigi
Este scump pentru cine nu isi permite. Clar ca au facut un studiu de piata sa vada cam care ar fi pretul si au ajuns la concluzia asta. Sigur au si clienti deci aia e.
In incheiere cred ca stiti de :”Stephanie Matto, care vinde un borcănel cu pârțuri la prețul de 1.000 de dolari (reducere 50%), spune că până acum a câștigat 100.000 de dolari din acest business.”
I rest my case…
NOU
Aoleu, azi e thanksgiving day?
NOU
Nu e curcan. E struț.
Cu tot respectul pentru limba noastră-i o comoară, dar în farsi, la struț îi zice “șotormorg” شترمرغ care în traducere e “găină-cămilă”.
Cam ce se vede în imagine.
NOU
zici ca il gateste miss Croatia intre picioare
NOU
Tocmai am cautat pe google cine-i Miss Croatia :))))
NOU
Stai putin, cincizeci de dolari kilogramul?!?!?!?!?
Ce e asta, Avengers Turkey?
NOU
Esti pe Australia?
NOU
Nu e licitatie?
NOU
Nu exista un pret corect este vorba de cerere si oferta, daca sunt cetateni care cumpara la pretul acesta vor vinde in continuare, daca nu erau cumparatori probabil pretul era habar nu am 1500 lei, 1000 lei.
Sincer nu as plati pentru ca unu la mana e mai misto sa il gatesti tu cum vrei si doi la mana sunt sarac nu imi permit un curcan la 2800 lei.
NOU
achiesez cu doi la mana si mi se pare chiar mai important decat unu la mana sau decat un eventual trei la mana.
NOU
Daca trei la mana este ca e vegetarian atunci e chiar mai important decat unu la mana si doi la mana!
NOU
Chiar si un ceas defect arata ora corecta de 2 ori pe zi. Au curcanul congelat si daca pica “fraierul” bine, daca nu, nu. Nu pierd nimic. Chiar daca este cerere, nu inseamna ca pretul cerut e corect. E doar specula.
NOU
Depinde la ce departament lucrează curcanul.
NOU
Corect. Poate sa fie de la Permise 😉
NOU
Ce e aia gramaj+20kg?
Ps: am vazut si la coleg niste preturi la mancare gatita de m am crucit, nu cometez ca sa nu fiu off.
Psdoi: douamiisasesutedeanisastealaei. Mi se pare scump, bine, mie mi place in bucatarie.
NOU
Poate-i în lei vechi.
NOU
+20kg inseamna ca nu poti gasi curcani care sa aiba fix aceeasi greutate. Asadar se aleg pasari de cel putin 20 kg.
NOU
Curcan?
Ori e porc ori nimic.
NOU
John de fapt este un porc deghizat în curcan, sa deghizat așa bine că nu i se vede decât prețul, prețul e de porc.
NOU
Ca sa faca 20 de kile curcanul asta a mancat ca un porc.
Pe mine nu curcanul ma sperie ci leii.
NOU
@ eugen, pune frate virgula aia ca am stat si am citit comentariul lui John de 1000 de ori sa inteleg ce ai cu omu’….
NOU
da-l in PLM de Curcan.
inteleg tva, salarii, gaz….si ceva profit… dar 2700? 500 de euro?
NOU
Curcanul nu mă pune pe gânduri. Piftie Pro Max au?
NOU
SH nu este?
NOU
Molfait doar putin de o batranica din Germania?!
NOU
Ba da mai da-l in plua mea de curcan … cumpar un porc de banii astia
NOU
Unii au si cumparat. Viu. Si porcul a avut 200 de kg
Cel mai bun curcan tot porcul este.
NOU
Eu am luat împreună cu vecinul, un porc de 160 kg, 2200 lei.
Curcanul ăla poate e încrucișat cu vita waygu.
NOU
Pentru un porc nu e mult 2700 lei ! Pentru restul , avem curcan !
NOU
Tocmai imi povestea sora mea, in Londra, nustiu zona, ce magazin, whatever, curcan 6kg la 160lire. Am zis ca e imposibil asa ceva. M-am linistit.
NOU
Tov. Scarlatescu are impresia ca sa intalnit hotul cu prostul … e curcan Michelin sau ce?
NOU
Da, are gust si textura de cauciuc. De iarna, desigur.
NOU
As da pana intr-o mie de coco sa fie gatit un curcan daca mi-a incurcat afacerile. Da’n romania gaborii-s mafie, e periculos.
NOU
Pretul curcanului + 150-200% . Eu ma indoiesc ca un curcan are 20KG gatit si pentru o carcasa cruda pare mult.
NOU
orice restaurant care se respecta calculeaza greutatea la crud.
NOU
@zarax
La makidonime, da, prin lumea mai spălată gramajul e la produs finit. Chiar și la vecinii bulgari de care mai rîdem uneori…
NOU
@Zarax am vazut ambele variante folosite si pana la urma e irelevant cu conditia sa mentioneze despre ce fel de greutate e vorba.
NOU
Curcan cu preț de Iphone, ăsta e viitorul 🙂
NOU
+20 kg pentru toata familia?
ce gluma idioata. poate tot blocul si cateva trupe de colindatori
NOU
Poate-o fi Oana Roman invitată, la asta te-ai gandit?
NOU
Eu am plătit pe un curcan românesc de 11 kile, carcasa, 400 de lei.
O fi mult, o fi puțin?
NOU
Ai dat bine, am cumparat si eu impreuna cu o prietena un curcan de 20 de kile crescut la tara de cineva si ne-a costat 700 de lei (350/persoana).
NOU
Da. E un pret corect. Dar in loc de curcan sa fie Iliescu. La slow cooker daca se poate. Si sa vina gata feliat, marunt. Sa fie de sufletu mortilor pomana.
NOU
Iti dai seama ce inseamna sa dai atat si sa ajunga livrat rece?
NOU
Pai ultima zi de livrare era 24. Deci clar pe 25 e rece. Și daca-l încălzești tu, se usucă. Deci nu merita banii
NOU
27eur/kg. Lasand la o parte cantitatea (20kg e ok doar daca sunt 10 oameni la masa) pretul e… mare. O fi gatit de un chef dar totusi… E la pret de homar la restaurant de fite aici in zona (50eur homarul de 2kg aprox.).
NOU
aici unde?
NOU
cine naiba mananca 2 kg de curcan la o masa? E bun pentru 40! nu 10.
NOU
Pare ars…
NOU
Si pun pariu ca la interior nu e bine facut. Daca mai pui si un premolar/canin la banii aia faci de un aifon d’ala cel mai max&pro. Sau doua daca trebuie implant.
Eu il dau dracu de curcan si bag sarmale cu mamaliga.
NOU
E ”de culoare”. O fi fost măcelarul rasist.
NOU
nu e Craciun fara un o supica de clapon
www.ft-shop.ro/clapon-de-bresse-aop-effilee-partial-eviscerat-roulee-infasurat-in-panza-refrigerat-cca.-4-5kg-mieral-franta.html
NOU
Ce iefttin e curcanul ăla !
NOU
E cel puțin comisar ăsta! 🙂
NOU
Ținînd cont că nu prea e curcan-curcan ci curcan-porc, mai degrabă e ministru…
NOU
Sunt singurul caruia nu-i place curcanul? Carnea mi se pare fada si fara niciun gust.
NOU
Păi ăsta nu-i de mâncat e doar ca să te lauzi pă FB, Insta și alte Tictoace.
NOU
Mult! Exagerat de mult. Acum 15 minute am văzut curcan bio (!), 4-5 kg, 9,50 euro/kg. Billa Plus, în Austria.
Gătit nu aveau, așa că nu vă pot zice un preț, dar mă îndoiesc că ar fi atât de mult.
NOU
Acu depinde, poate e gatit cu gaze extrase de OMV din Marea Neagra.
NOU
@Dr.Acula: și io tot Billa Plus folosesc. Cotletele de porc, fără os, de la Clever îmi plac cel mai mult.
NOU
Acolo la “Năvodari”, pe unde te-ai mai plimbat, tot la fel de scumpă era mâncarea?
NOU
cam la fel
NOU
L-a gatit Salt Bae in persoana, fara sa se spele pe miini de cind a atins cupa?
NOU
Poate au scapat un zero in plus ?
NOU
Recent luat de la Mega curcan intreg, carcasa, la 14.90 lei / kg. M-am dus dupa paine, m-am intors cu un curcan in brate.
Intradevar erau carcase de doar 5-6kg, dar fiind curcan mai tanar a iesit mai gustos decat ce am mai gatit carcase mari.
Acum la acest pret x 20 kg + adaos 300% (ca e gatit & transport) mai mult de 1200 lei nu ar iesi un pret “corect”.
Probabil se adreseaza influencerilor si instagramistilor – fac cheta 50 piscotari si se aduna de un curcan pentru o poza noua de profil #curcande500coco
NOU
Vezi c-ai un “0” in minus la piscotari.
NOU
Este scump pentru cine nu isi permite. Clar ca au facut un studiu de piata sa vada cam care ar fi pretul si au ajuns la concluzia asta. Sigur au si clienti deci aia e.
In incheiere cred ca stiti de :”Stephanie Matto, care vinde un borcănel cu pârțuri la prețul de 1.000 de dolari (reducere 50%), spune că până acum a câștigat 100.000 de dolari din acest business.”
I rest my case…
NOU
Are față de devoratoare de fasole cu ciolan.
NOU
Deci uite cine a comandat curcanul de 20 Kg
Merry Christmas
youtu.be/HKUY_gOxLas?t=1114
NOU
costa atat pentru ca e facut de porc
nu va ganditi la prostii, ma refer la scarlatescu