coada la abonamente

Dacă e ceva ce nu înțeleg când vine vorba de multiplele gratuități care sunt acordate acestui bogat popor român, de zici că suntem cel puțin bogați ca norvegienii și testiculari ca britanicii, este gratuitatea pentru pensionari în mijloacele de transport. De ce niște oameni în toată puterea trebuie să aibă gratuitate pentru a folosi un serviciu public? De ce nu are gratuitate amărâtul care se trezește la 5 dimineața să meargă la muncă, să plătească din impozite pensia celui de mai sus, dacă e să o luăm așa?

La mine problema asta s-a acutizat acum mai mulți ani, când încă mai mergeam cu trenul, pe ruta spre Constanța, mai ales. Eu îmi cumpăram bilet la clasa 1, Intercity sau Rapid, gândindu-mă că vreau confort, priză, restaurant și altele. În schimb, ce primeam?

Haite de pensionari care aveau reducere pe CFR sau gratuitate. Inclusiv la clasa 1. Și veneau țărăneții, se urcau la clasa 1 cu ciubotele pline de glod și cu plase cu varză, hoituri și vin, se urcau cu picioarele pe banchete, vă jur, nu glumesc, cred că există și pe blog undeva o poză cu un asemenea specimen, ca să își urce varza la bagaje, bășeau, pocneau, mâncau mezeluri puturoase, râgâiau, se plimbau vociferând, totul de zici că erai la bou vagon pe ruta Ciulnița-Crevedia.

În fine, ideea e alta, având în vedere că trăim într-un stat social, care are alegeri o dată la fiecare 2 ani, iar pensionarii au ultimul cuvânt când e vorba de alegeri.

DE CE, LUNAR, FIECARE PENSIONAR TREBUIE SĂ ÎȘI REFACĂ ABONAMENTUL?
Cumva poți să te depensionezi? Ai ieșit la 65 de ani, stai 2-3 ani, după care renunți la pensie și aia e? De ce trebuie să fie, la fiecare început de lună, haite de pensionari la toate casele de bilete, stând cu orele, ca la plata impozitelor? De ce nu e suficient să aibă la ei fluturașul de pensie și asta să fie îndeajuns? Pentru că e pensionar, e clar, omul se îndreaptă spre moarte, că de aia e pensionar în românia, nu e ca și cum s-ar putea vindeca de asta.

Nu de alta, dar parcă prea mult își bate joc birocrația din regiile de stat tocmai de cei ce le plătesc salariile, cei care de fapt eu nevoie de cât mai mult timp la dispoziție, pentru muncă sau studiu, nu pentru plimbat la piață la 1 mai, pentru că e pătrunjelul mai ieftin.

Stimata conducere Metrorex, Am tot amanat momentul in care am sa iau telefonul in mana (da, ati citit bine, telefonul,…

Posted by Victor Cioabă on Monday, January 11, 2016