aveti mila de un biet sarman

Citeam mai demult că, în US, asociațiile caritabile cheltuie, LEGAL, în interes propriu, adică sedii, salarii uriașe, bonusuri și alte rahaturi, 95% din donațiile primite. Lucru general acceptat de toți cei cu putere decizională, pentru că donațiile reprezintă venituri uriașe în state, din care se trăiește bine. Majoritatea miliardarilor, inclusiv Zuckerberg de la facebook sau Gates de la Micro$oft fac exerciții de imagine în care promit că donează averi de miliarde către aceste asociații. În fine, căutați pe net chestii cu donații Haiti, să vedeți acolo ce înseamnă mânării la nivel înalt.

Știați că, în românia, Crucea Roșie ia zeciuială de la absolut orice act artistic, spectacol, vânzare de bilete, carte, circ, dans, muzică, ORICE? Sunt enorm de mulți bani, de ce credeți că doamna Geoană a simțit nevoia să devină președinte? Nici nu vă imaginați ce sume se învârt acolo. Spuneți-mi de câte acte de caritate făcute de Crucea Roșie ați auzit? Un ajutor, un copil scăpat de la foame, un handicapat căruia i s-au cumpărat cârje, ceva. Cum, nimic? Hmmm.

Acum câțiva ani, când pusesem anunț de donații pentru colegul baxt, cine credeți că se înghesuia la mine în mail, oferindu-și serviciile de colectare și distribuire a banilor? Nuștiuce asociație, ceva legat de Intact. Știți cât a durat discuția cu ei? Până când i-am întrebat care e procentul de banni care e oprit de ei și cum mă pot asigura câți bani le-au intrat în conturi și că toți vor fi dați celui pentru care s-au strâns. Nu mi-a mai răspuns nimeni la mail. Am strâns eu banii și i-am dat mai departe. Am reușit să o fac fără cheltuieli, salarii, chirii sau comisioane.

Scandal pe banii strânşi pentru victimele tragediei din Colectiv. Familiile răniţilor acuză asociaţiile, care s-au ocupat de strângerile de fonduri, că au deturnat sumele donate şi practic, banii necesari tratamentelor costisitoare nu au mai ajuns la cei care chiar au nevoie, informează B1 TV. Între timp, o altă victimă a incendiului a fost externată, astfel, un singur rănit mai rămâne în grija medicilor de la Spitalul Floreasca.

Au trecut aproape trei luni de la tragedia produsă în clubul Colectiv și nici acum victimele nu au primit banii necesari pentru îngrijirile medicale. Familiile celor răniți și-au pierdut răbdarea mai ales că tratamentele sunt extrem de costisitoare. Imediat după incendiu, mai multe sociații nonguvernamentale au strâns bani pentru ajutorarea victimelor, dar sumele n-au mai ajuns la cei care aveau nevoie.

Înțelegeți de ce eu NICIODATĂ nu voi da bani NICIUNEI asociații care se ocupă de așa ceva? Da, nu pot da prezumția de nevinovăție nimănui, într-o țară în care ONG-urile se înființează pentru ca patronii lor să își poată înmatricula mașini fără taxe. Într-o țară unde așa zisele asociații de salvare a mării negre iau bani de la stat cu sutele de mii de euro, după care umblă prin școli și aduc elevi gratis la curățat plaja. Într-o țară unde o televiziune cu patron pușcăriaș strânge un milion de euro din donații, după care dă mai departe câteva zeci de mii către cei pentru care erau donațiile și încheie subiectul.

Rețineți, odată ce ai donat banii, respectiv aasociație nu mai are, legal, nicio obligație față de tine. Nu trebuie să justifice nimic, NIMĂNUI.
Așa că, dacă vreți să donați bani cuiva, dacă vreți să ajutați un om, mergeți la el acasă, la spital, căutați-i contul sau familia și dați-i banii voștri, cât de puțini sunt ei, nu contează, recunoștința e aceeași. Nu subvenționați hulpăvismul românesc, nu subvenționați școlile particulare scumpe în care învață copiii descurcăreților de acest tip.

Sursa

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.