Mi-a dat cineva link înainte la mizeria asta și cugetam drept, stând strâmb. Nu, nu mă miră că e atât de imbecil crezând că toată lumea se tăvălește cum făcea el când a ajuns la pușcărie cel ce îi plătește căcatul cu care își hrănește copilul.

Mă miră, de fapt, mă mira cât de proști pot fi oamenii care citesc, care comentează acolo. Oameni care sunt săraci, se vede din profilurile lor de facebook, oameni care sunt așa din cauza celor ce îi sunt stăpâni lui badea, oameni care nu au și nu vor avea niciodată un viitor tocmai din cauza celor ca badea și a celorlalți mâncători de rahat.

Dar, în același timp, am fost cumva ușurat. Am realizat că nu am pentru cine sau de ce să lupt. Nu aveți idee cu câți oameni, oameni destul de importanți, am avut diferenduri sau chiar certuri definitive din cauza asumării opiniilor mele și a faptului că am luptat, public, pentru ele. Practic și eu, ca om, dar și familia mea și bugetul meu au avut de suferit pentru că am refuzat să îmi hrănesc copiii cu căcat, cum face mircea badea.

Să lupți pentru românia? românia, ca entitate statală, este doar o adunătură de oameni fără niciun fel de comuniune, grupați în regiuni care se urăsc cu patimă și toate urând locul de unde își primesc banii care îi țin să nu moară de foame. românia, ca spirit, nu existĂ. Țara, în sine, este doar un mucilagiu fanariot, o amestecătură de sărăcie și aroganță care pur și simplu nu merită efortul de a face ceva pentru ei. Iar dacă sunteți atât de proști încât să spuneți că țara nu are nicio vină, ci oamenii sunt de vină, nu sunteți pe situl care trebuie, considerați că am zis ceva chestii despre mama voastră și închideți pagina.

Știți de ce sunt ușurat? Pentru că tot săracii ăștia vitriolanți vor muri de foame. Tot rupții ăștia în cur vor muri prin spitalele căpușate de șefii lui badea și se vor căciuli să primească de la stat încă 100 de lei. Eu, personal, am bani peste media lepădăturilor acestea. Eu, personal, din punct de vedere intelectual și financiar sunt peste media acestor adunături și voi fi peste medie întotdeauna. Voi putea să îmi plătesc spitalizare pe bani, voi face întotdeauna mai mulți bani decât ei, voi avea întotdeauna condiții mai bune pentru copiii mei, școli mai bune, educație mai bună, viitor mai bun, oriunde aș alege să fiu.

Iar ei se vor scălda definitiv în ciorba asta jegoasă. Pentru că acesta este spiritul ce animă zona asta geografică. Mizeria, decadența, nevoia de a te pișa cu jet pe vecinul tău și de a-i demonstra că deși amândoi sunteți rupți în cur, tu ești rupt mai puțin.

Între timp, noi vom face bani de pe urma prostiei lor. Nu la fel de mulți ca Dragnea, desigur. Dar vom face.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.