Am un amic, de pe vremea când aveam sub 20 de ani, care a făcut niște pușcărie pentru că spărgea case. Casele profesorilor de la liceul unde învăța, profitând de faptul că știa cu siguranță că respectivii sunt la muncă.

Deși era extrem de tânăr, deși era evident regretul său pentru faptele săvârșite, deși fusese un deținut model, nu a fost eliberat condiționat, pentru că nu plătise pagubele și cheltuielile de judecată. Așa că a petrecut 3 ani și 8 luni complete în închisoare.

Ieri a fost eliberat furnizorul de căcat pentru angajații intact și familiile lor. Condamnat la 10 ani, a ieșit în 3. Nu a plătit niciun leu din pagubă. Primul lucru pe care l-a făcut la ieșire a fost să declare că i s-au răpit 3 ani din viață și că a fost o sentință ilegală și nu recunoaște nimic.

Între timp, Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Felix, a fost dată afară din magistratură și se judecă pentru asta cu cei ce l-au eliberat. Mazăre suferă cumplit după ce a fost condamnat la 4 ani cu suspendare pentru furtul a 114 milioane de euro.

Da, am mare încredere în justiția românească.