Acum ceva ani, apăruse o fanta, nu mai știu care, ceva roz, pepene, grepfruit FARA ZAHAR. Marketată la TV, Fanta Fără Zahăr, mamă, noua noutate, gust suprem etc.
Își ia prostul familiei noua Fanta și nu citește eticheta, pentru că de aia, e prost. Și bea. Și, după ceva timp, se simte rău. Diabeticii știu cum e răul de diabet, ceilalți oricum nu l-ați înțelege, așa că nu are sens să îl explic. De ce mi-e rău, ce plm am? No ideea. Trec câteva zile, văd iar fanta la un chioșc, mi-era sete, o cumpăr. După care mă uit pe etichetă, FĂRĂ ZAHĂR scris uriaș, iar miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic de tot scris, într-un colț, adăugat. Avea ceva gen 3 grame la 100 de grame de produs.

Aaaaaanyway, revenind în zilele noastre, pentru că am scris despre zeama celor de la Aqua Carpatică, pentru care fac ei guerilla marketing să fie pusă la produse românești tradiționale, nu la sucuri, acum îmi apar, oriunde mă duc, pe internet, reclame la mizeria asta. Și într-o seară, văd o reclamă la ceva cu Am pus eticheta pe produs, uite ce tari suntem. Intru, intru și la comentarii și citesc asta.

Și m-am triggeruit. Pentru că răspunsul pizdulinei de la marketing este, pentru un diabetic, crimă. Sigur, literal vorbind, nu are produsul numit zahăr. Are carbohidrați, dintre care ZAHARURI 4.9 G LA 100G DE PRODUS.

Doar că are produsul numit Sirop de agave, care este fructoză, care este unul din cei mai răi îndulcitori artificiali posibili. Nu doar că nu este bun pentru diabetici, dar predispune persoanele sănătoase la diabet și boli de inimă.

Iar gheișa lui Vulvalis nu are vreo treabă, ea e plătită să marketeze un produs, mai ales proștilor, așa că bagă mare, MINȚIND prin omisiune, că doar nu e responsabilitatea ei. Sigur, au șters comentariul meu, în care încercam să îi atrag atenția omului că, dacă are diabet, să arunce mizeria aia, că nu e safe pentru consum, după care mi-au dat block.

La fel de sigur, acum, domnul Jenică își freacă mânuțele alea dolofane școlite la Sorbona, iată, are earned media în al doilea cel mai mare blog din europa. Doar că, nea Jenică, să ții minte matale că eu eram aici când tu încă nici nu începuseși mânăriile la Rapid și voi fi aici și după ce o să te refugiezi în țara natală, pentru că te caută DNA sau știu eu ce. Iar blogul ăsta ține minte totul, e indexat de google mai bine decât orice ziar unde îți împingi tu reclama mincionoasă și o să te țină minte și pe tine.

Jean Valvis, antreprenor de guerillă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.