Prima Sevă e ceva prin Șogunul. Dacă nu știți, citiți.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, în vederea derulării programului “Prima chirie”, Guvernul a modificat și completat prin OUG Legea nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, în scopul încurajării în muncă a șomerilor.

Guvernul va acoperi 75% din cheltuielile cu chiria şi utilităţile, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru şomerii care îşi găsesc un loc de muncă la o distanţă de 50 de kilometri faţă de locul de reşedinţă.

La prima vedere, pare o chestie bună. E greu să îți găsești loc de muncă, în ziua de azi, salariile sunt mici spre mizerabile, deci e un lucru bun să cauți de muncă mai departe de casă.

Ce nu înțelege logica mea precară este…de ce 50 de kilometri? Care este sensul în a te muta cu chirie pentru un nou loc de muncă, atâta timp cât tu poți ajunge acolo cu bicicleta? De ce nu, în acest caz, programul Primul Scuter? De ce nu Primul BIlet de Microbuz? Ce rahat reprezintă acei 50 de kilometri și ce psdist are ceva de câștigat din asta?

O altă chestie drăguță și de subliniat este acea limită de 5000 de lei pentru acordarea sumei.Săracii oameni, cum se zbat ei pe marginea prăpastiei, câștigând doar 1100 de euro pe lună. Lupta asta cu pauperitatea și marasmul social…ntz ntz…