La mine în piață e plin de tarabe cu chestii de la Sibiu. Mezelurile? Cele mai bune mezeluri de prin depresiunile sibiului, numa’ gustați, să vedeți ce bunăciune de mezeluri. Brânzeturile? Normal, cele mai bune brânzeturi de Sibiu posibile.

Băi, dar știi, totul e de Sibiu. Poate vreau o brânză normală, nu atât de grasă și bună precum aia de Sibiu. O brânză de ciorogârla, eventual. Nu am de unde să iau, pentru că totul este de la Sibiu.

Așa că azi dimineață, am plecat în piață să iau cele necesare unui mic dejun copios, de Sibiu. Am luat cârnați semiafumați de Sibiu, parizer de Sibiu, cremwurști de Sibiu, mușchi file de Sibiu. Nu am luat brânză, pentru că am intoleranță la lactoză.

Am ajuns acasă, am făcut un frumos platouaș, după care am mușcat cu poftă din cârnat. Care era, bineînțeles, stricat. De Sibiu. Cremwurștii, amari și stricați. De sibiu. Mușchiul, talpă verde. De Sibiu. Doar parizerul era ok, mă gândesc că MDM-ul de Sibiu nu se strică atât de ușor.

După care mi-am găsit și explicația.
Doar curentul electric de Sibiu este potrivit pentru acele mezeluri. În schimb, când toată turma de sibieni vine la bucurești și dă de curentul ăsta de la mitici, mezelurile se strică singure. De nervi. De Sibiu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu vă recomand branza și ouăle de țăran, de oriunde.

    • #2

      MadMike » sper ca vrei sa spui \de tara\, ca eu de oua si branza de taran nu ma ating

    • Numai dacă sunt făcute din țăran BIO XD

    • #4

      de taran de sibiu!

    • #5

      @madmike : :))))))) cred ca o sa ti le lase toata lumea tie :)))

    • ARHI» Tare replica 😀 adevărul e că se înţelegea gresit “ouăle şi branza de ţăran” 😀

    • @Arhi – Ai prins ideea 🙂
      @Fan – Beton replica 🙂
      @Albert – “Ești perspicac”, asta era și ideea 🙂

  2. Mare parte din marfa “de Sibiu” din piete e cumparata din angrouri. Isi pun un clop, spun ora doi in loc de doua si no din trei in trei vorbe si vind cu adaos de 3-400%. Ca-i de Sibiu.

  3. #9

    Stai linistit, mare parte din “produsele din sibiu” provin direct de la Antefrigul mitic.

  4. de sibiu pe dracu. alea de sibiu nu se strica niciodata, atat de bune sunt :))
    miticii vostri stiu sa faca afaceri prostindu-va… cumparand de la metro si vanzand in piete… te sibiu :p

  5. Ultimele 3 produse luate de la piata erau stricate, asa ca tot la supermarket mi-e baza. Inteleg ca e greu pe caldurile astea, dar totusi…
    Trebuia sa te intorci si sa zici ca tu esti cetatean european si ai drepturi

  6. chestia asta cu sibiul mergea cand erau cateva magazinase. acum la orice colt de strada e un magazin cu produse din sibiu.

    branza – de oaie (veche/prospata) e foarte sarata. aia de vaca e ok, dar e la fel ca cele din supermarket. unt la rulou… nu mi se pare deosebit cu nimic.

    la mezeluri&carne-shit nu ma bag.

    prin urmare, sux…

  7. Ca tot este moda… Viitorul presedinte va fi tot de Sibiu?

  8. Numele pietei, pls. Daca e vorba de piata cu nume de mamifer marin – de acolo ma aprovizionez si eu si pot zice ca n-am luat teapa pana acum. E drept, carnatii nu prea iau ca nu consum, iar la mezeluri ma limitez la chestii crud uscate (sistemul meu nu suporta bine afumatura) care sunt foarte bune, branza e la fix, iar de untul de casa ce sa mai zic – chiar are gust de unt si e chiar un pic mai ieftin decat ce-i prin comert.
    Pana la urma mi se falfaie daca e de la Hermannstadt, The Buleni sau Gathered Treemen – important este sa fie bune. De unde mi-am luat teapa n-am mai trecut a doua oara and that’s that.

  9. De asta imi place mie sa opresc mereu in Onesti la piata sa cumpar cas, brinza si alte minuni de brinzeturi. Ca acolo arata intr-un fel, nu sint pline de apa si la preturi decente.
    In Bucuresti poti sa umbli oricit ca nu vei gasi nicaieri un cas decent. Doar chestii pline de apa si extrem de scumpe.
    Si sincer, ti-ai luat teapa, data viitoare ii ocolesti si poti sa le faci si o bucurie sa le spui tare si raspicat ca produsele lor sint stricate. De fata cu vreo doi clienti 🙂

    • #20

      E, pe naiba, în două minute jumate de la ieşirea din bloc am săptămînal un caş dens, fără apă şi gustos de-ţi lasă gura apă. Încă zece minute şi-ajung în Obor, unde iar găsesc un caş d-ăsta. Dacă o iau pe ailaltă stradă în loc să mă duc în Obor, găsesc alt loc cu caş minunat. Dacă într-un sfert de oră de mers găsesc caş prima-ntîi în trei locuri, tu pe unde umbli de nu găseşti nicăieri? Mai greu cu telemeaua, da’ fix caş nu găseşti?

  10. #21

    Io merg pe pricipiul nicio masa fara branza. A, idem si in cazul “mazlinelor”. Asa-s de mic, deh. Si-s tare pretentios cand vine vorba de branza. Dar altceva vroiam sa spun. La mine-n zona (Arges), in afar’ da vestitul salam de Sibiu, nu am vazut ni’k cu Sibu TM.

    • #22

      daca ai avea intoleranta la lactoza…ai uita de branza:)))))

    • #23

      @arhi, sI tu daca ai avea ceva probleme pe la rinichi ai uita de bere (am aproape 2 ani de cand sunt pe cota 0). nah, suntem chit. 🙂

    • #24

      baxter » fac pietre eroic, odata la 3-4 ani am colici renale de ma cac pe mine

    • #25

      Brânza nu conţine lactoză. Ştiai asta, nu-i aşa? 🙂

    • #26

      Rabbit » really????

    • #27

      @Arhi, iti dau un medic bun la Burgelea (fost Panduri). Trateaza-te, nu mai sta asa ca eu am patzit-o rau. Mai rau ca interzicerea berii ce poate fi?

    • #28

      baxter » pai nu are ce sa imi faca. eu sintetizez calculi din uree. ca sa nu mai fac asta, trebuie sa tin o dieta care sa nu contina carne si nu mai stiu ce. deci prefer calculii

    • #29

      Ha ha. Asta e ca aia cu “alegi raul cel mai mic“, exact ca la sufragii. 🙂

    • #30

      pentru rinichi la panduri cică e bun unu, ciomu 😀

    • #31

      si salamul de sibiu nu-l mai face nici o firma din sibiu de zeci de ani. de aia-i ca pixu’ 😀

  11. #32

    Ok, Hermannstadt, rather obvious, cum ar spune neamtu’ , The Buleni, are un senator celebru, dar Gathered Treemen??? …. (zboing – zgomot de fisa picata)…Aaaaaa, in traducere libera Adunatii Copaceni??? Oare?

  12. În scurta mea vizită în RO/București am ajuns întîmplător la acel tîrg cu produse tradiționale, pe lîngă Agronomie.
    Imi era foame si am cerut să cumpăr de la un chioșc o bucată de cîrnat, fără să mă uit ce scrie/zice de genealogia repectivului preparat, doar după aspectul exterior, chiar apetisant.
    Mă trezesc că îmi zice vînzătorul, adică, cum ar veni, ce deștept sînt eu că am ales așa ceva: Ăsta-i foarte sănătos, domnu’…
    Iau cîrnatul și întreb, siderat: Și adică de ce este mă rog sănătos cîrnatul ăsta?
    – E din porc de Mangalița, crescut de noi în Maramureș, și are 0 (zero) la sută colesterol. (!!!???)
    M-am trezit urlînd la el, gen pucelușul isteric: Băi!!! Un porc care are 0 la sută colesterol e legumă, în plm!

  13. #34

    @jollyca
    confirm, tot din piata aceea ma aprovizionez si eu….doar ca licitez mereu si jumari, paine, chestii complementare.
    ultima data am am mancat pepene, branza si paine de am zis ca mor.

  14. #35

    De aici vine si bancul cu prima amerizare americana pe Marte.
    Dupa efectuarea manevrelor de amerizare si asigurare a navetei pe solul planetei se organizeaza o expeditie de recunoastere. Dupa cateva ore petrecute pe planeta cosmonautii intalnesc un personaj ciudat imbracat cu o mitoasa de oaie si un clop pe cap, mirati, acestia intreaba creatura de unde este.
    Acesta raspunde : De la Sibiu taica.
    Cosmonautii perplecsi intreaba: Si cu ce ai venit tu aici?
    – Cu branza taica, cu ce sa vin!!!!!!!

  15. #36

    Piata Ramnic cumva?

  16. #38

    sunt patita atunci …acolo absolut tot e de sibiu iar legumele “din sera de la mine “

  17. #39

    Sunt unele tarabe in piete cu Produse Romanesti. Cica au branza din Bucovina, nush ce de Arges si mezeluri to de pe altundeva decat de Sibiu. Cum eu nu mananc mezeuri, dar sunt pasionata de branzeturi ( si ma trag din marginime ) eu gust branza inainte si nu ma prea tapesc. Dar iti ziceam sa incerci si celelalte tarabe poate sunt ok.

  18. #40

    Te-ai dus sa returnezi produsele , sa-i reclami la administratia pietei?

  19. Totul devine acusica “Made in Sibiu” , pe bune !
    Oricum Salam-ul de Sibiu ,e the best !

  20. #44

    Mezelurile si branza de Sibiu sunt desigur rudele palincii de Zalau si al vinului din Vrancea. Aproape orice cunoscut te va asigura cu vocea aproape soptita despre maretele calitati ale acestor lichiori si cat de greu au fost obtinute. Iar daca doamne fereste spui ca tu ai palinca din Bihor esti imediat privit ca si un eretic acum cateva sute ani.

  21. #45

    Vad ca toata lumea comenteaza despre mezeluri, despre Sibiu si despre mezelurile de Sibiu. 🙂
    Eu vreau doar sa spun ca e super misto scris articolul.
    Atat.

  22. #46

    Al doilea job pe care il am este la un magazin Zimbria. Au produse traditionale romanesti ( branzeturi si preparate ), facute in Galati, la ei in laborator. Cand te plictisesti de Sibiu, poate le incerci.
    Apoi, niciodata nu mai cumpara produse de genul asta, fara sa le gusti inainte.

  23. Vin eu și întreb… tu, bureștean, ai încercat chestii “de sibiu” ce se vând pe aici, în capitală DAR ai încercat din Sibiu ceva “de sibiu” ? Așa poți face o comparație!
    De ce? De… Sibiu…