Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an în județul Suceava era doar de 61% în cursul anului trecut, reprezentând cel mai mic procent înregistrat până în prezent, a declarat presei adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Ai zice, la prima citire, ah, iată, Olivia Steer este la post, a mai infectat o zonă a româniei cu prostia ei. Bine, nu neg, este posibil, deși acolo sportul preferat este alcoolul, nu datul pe net, în căutare de remedii pentru copii, copiii sunt ocupați cu munca.

Problema sucevei este că, în acea zonă, este foarte puternică o religie de asta de ciudați, cu femei cu basma care puiesc mulți copii, că așa a zis doamne doamne. Iar una din chestiile din mizeria asta este și spune nu vaccinurilor, transfuziilor etc. Pentru că de aia facem mulți copii, dacă ne ia dumnezeu unul, facem altul.

Când eram eu copil, începuturile lor în zonă erau destul de timide. Dar au avut ușor și rapid succes, pentru că au pedalat mult pentru întrajutorarea dintre membri, cu pachete de alimente și haine primite de la sediul social din străinătățuri, ba chiar și cu bani. Oamenii au avut de ales între sărăcia de zi cu zi sau promisiunile lor. Desigur, au ales ceea ce a fost bun pentru familia lor.

Iar o perioadă, chiar a fost ok, prostiile lor erau inofensive. Dar iată, devin din ce în ce mai mulți, iar existența lor pune în pericol însuși principiul de bază al existenței vaccinurilor, imunitatea de grup pentru persoanele nevaccinate.

Soluții? Nu avem. Pentru că statul nu face nimic, în afară de declarații tâmpițele

Adjunctul DSP Suceava a subliniat că este foarte important ca părinții să conștientizeze faptul că trebuie să-și protejeze copiii împotriva rujeolei și să accepte vaccinarea conform calendarului național de vaccinări, mai ales după decesele înregistrate în Vestul României la sugari nevaccinați care au făcut forme grave ale boli

Sigur. Ălora le spune dumnezeu direct, prin vocea pastorului, că nu trebuie să își vaccineze plozii, că cei ce mor pleacă la dumnezeu, înseamnă că au fost cei mai buni dintre noi, iar doamne doamne i-a luat în armata lui de îngeri, iar tu, în loc să dai lege că vaccinarea e obligatorie și, dacă nu vaccinezi, nu mai primești nimic de la statul român, le atragi atenția că trebuie să conștientizeze.

Dap, asta e soluția, o companie de conștientizare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.