Mă gândeam aseară, cum ar fi fost, acum, Europa, dacă nu ar fi existat USA. Mai ales acum, după ce am văzut ce reacții au avut așa zisele mari puteri europene, cum Germania era gata să pacifice totul, cu prețul anexării Ucrainei, cum Italia a intrat în silenzio stampa, iar Macron era ocupat cu telefoanele către Putin, Haide boss, nu mai fi așa dur, că moare oamenii ăia acolo, fii și tu mai blând… NIMIC!!

Efectiv, dacă în acest moment mai există Ucraina, Polonia, statele baltice, se datorează exclusiv americanilor și NATO. Fără prezența lor, fără capacitatea de negociere și forța de negociere, fără deterența inspirată de o armată de 3 milioane de oameni și tehnică de luptă star wars, acum toată europa de est era a rușilor. Ceea ce a fost și planul lui Putin de la început.

Toată lumea a râs de cuplul Biden și Kamala dar iată, în cel mai greu moment politic european din ultimii 80 de ani, s-au descurcat impecabil, au ținut în afara sferei de influență sovietică un continent întreg și, în continuare, bagă, la propriu, miliarde pentru a apăra un continent care nu le oferă, în schimb, nimic, în afara unui dispreț suveran.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.