Legea asta nouă a sănătăţii este ea cea mai haioasă lege.
Ştiaţi că dacă nu ai nici un venit, eşti obligat să plăteşti CAS 5.5% din salariul minim pe economie? Repet, poate nu aţi înţeles. Nu ai venit/bani, dar legea te obligă să plăteşti CAS. Şi nu aşa, oricum, ci dacă te duci acum prima oară să plăteşti, aşa sărac cum eşti, o să plăteşti pe ultimele 6 luni, ca să fie. Desigur, poţi să te duci la primărie să ceri ajutor social şi atunci nu mai plăteşti. Dar aici intervine aia cu `ai drujbă-n casă, deci nu ai dreptul la ajutor.`

Numai mie mi se pare o enormitate? Adevărat, sistemul de sănătate e în colaps, dar de acolo vine salvarea, de la ăia care NU AU DE UNDE?
Şi să mă explic de ce zic asta.

Potrivit conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în România sunt 10,8 milioane de persoane exceptate de la plata contribuţiei la asigurările de sănătate, dintre care 4,2 milioane de copii, 3,5 milioane de pensionari cu pensii sub 740 de lei şi 3,1 milioane de persoane cuprinse în legi speciale.

Sunt 3 milioane de oameni care nu plătesc asigurări datorită unor legi inventate special pentru ei. Nu era mai simplu să se ia acele legi la puricat, să vedem cine le-a dedicat cui, şi din ăia 3 milioane, să scoată la suprafaţă fraudele?

Nu, e mai simplu să îi pui pe cei care nu au nici un venit să plătească. Păi cum, nu avem 4,98 milioane de salariaţi care plătesc CAS la greu? Avem. Lasă că mai merge.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.