L-am cumpărat pe Elgică acum 7 ani, de pe koyos.ro. Era primul televizor LG pe care îl luam, mai avusesem, pe vremuri un GoldStar, vă las să ghiciți ce marcă a fost aia.

Cu timpul, Elgică a fost retras ca accesoriu de desene animate în camera copiilor, luându-i locul fratele său mai mare, 4Kornel. Și-a făcut datoria cu stoicism și a trecut peste toate vicisitudinile vieții, adică minorii familiei.

Alaltăieri, Elgică și-a dat obștescul sfârșit. Și nu așa cum credeam eu, că se va duce cu totul. Nu, i-a murit, cred, tunerul. Pentru că nu mai vede programele din antenă. În rest, funcționează impecabil, pe HDMI, zbârnâie chromecastul pe el, fără probleme. Dar programe, negativ.

Mno, acum mă gândesc să iau altul. Sper să găsesc tot unul fără smart tv.
Mai știți când vă spuneam că nu am ce să fac cu smart tv-ul? Iată, am de câteva luni ditamai smart tv-ul. Știți ce folosesc din tot smart tv-ul? Ați ghicit, nimic. Pentru că nimic nu îmi e util de acolo. Singura chestie pe care aș fi folosit-o, plex, este complet sluggish și inutilizabilă pe webOS, se blochează des, este non responsive, tot ce ai nevoie ca să te enervezi.

În rest, absolut tot ce am nevoie este substituit de Chromecast, care își face treaba impecabil. Așa că da, tot un televizor non smart mi-aș dori.

Mă gândesc să îl donez pe Elgică, în caz de ceva. Dar mi-e să nu se simtă cineva jignit gen Ce faci bă, ne dai televizioare stricate, că sacul de box nu l-ai da…