Una din cele mai proaste lecții ale corectitudinii politice este că toți oamenii sunt egali, toți au aceleași capacități și că toți merită să facă o facultate și să fie manageri. Mai ieri scriam asta, legat de școală, și mi se explica relaxat că școala trebuie să o termine orice adolescent, dacă nu o termină, înseamnă că de fapt profesorii sunt de vină.

Anyway, mă gândeam la asta zilele trecute, când mă plimbam prin băneasa mall să îmi iau o husă pentru iPad mini 2. Voiam să îmi iau o husă de aceea care doar protejează ecranul și o pot împături, ca să citesc, dacă tot am început să citesc ca un bolând. În paranteză fie spus, asta am citit eu tot weekendul, intenționez să citesc tot ce a scris Van Voght, pentru că nu îmi vine să cred că nu citisem încă Lumea Non A.

Așa. Și ajung eu la una din gheretele acelea din mijloc cu tot felul de accesorii de telefoane și tablete. Văd o husă originală și una ceva noname, la un sfert de preț. Cer să mă uit la ele și, alogen mizerabil, o întreb pe doamna vânzătoare de ce aș cumpăra originalul de la apple.

– Pentru că dacă îl dați la o parte, se deschide tableta.
– Și pentru asta plătesc 150 de lei în plus?
– Păi da, dar e un feature extrem de util, să știți.

My feather, când lucram în Flanco, dacă ajungea un client să mă întrebe despre un produs ceva, turuiam până făceam scurtă la limbă și rămâneam cu gura uscată. Pentru că eram plătit la comision și era în interesul meu să vând. Nu știu de ce, dar cred că și domnița era tot la comision plătită. Doar că, pur și simplu, atât putea. Așa că am luat-o pe aia ieftină. Foarte, foarte mișto.

Mă duc la bricostore, să iau un cablu coaxial. Între timp, iau și două role de izolier band, ambele identice, ambele roșii.
Le dau casierei, ea le ia, se uită la ele și mă întreabă:
– Acestea sunt identice?
– Da.

Ea se oprește, își caută ochelarii de aproape, îi pune pe nas, verifică codurile, da, aveți dreptate și bate 2x pe casă. În tot acest timp putea să scaneze cele două role de circa 100 de ori, dar a vrut ea neapărat să bată 2 x pe casă, pentru că dacă produsele sunt identice, de ce să mai pierdem timpul să le scanăm de două ori, nu?

Cum ziceam, oamenii nu sunt egali unii cu ceilalți, iar unii pur și simplu nu pot mai mult, oricât s-ar strădui.